PATRIJARH KIRIL: Molimo se za mir u ukrajinskoj zemlji
Foto: Raša Tudej

Moskva

PATRIJARH KIRIL: Molimo se za mir u ukrajinskoj zemlji

Planeta -
Patrijarhi pohvalio mirotvornu ulogu Ruske crkve bez obzira na to gde borave njena deca i na njihove političke poglede i sklonosti

MOSKVA - Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril istakao je u Božićnoj poruci, koja je pročitana u svim pravoslavnim hramovima, da se Crkva u ove svete dane moli za mir u ukrajinskoj zemlji.

"U ove svete dane Božića sva Crkva i ja se molimo za mir u ukrajinskoj zemlji", naglasio je patrijarh Kiril i pohvalio mirotvornu ulogu Ruske crkve bez obzira na to gde borave njena deca i na njihove političke poglede i sklonosti, prenosi TASS.

On je naglasio da su molitva i pridržavanje božijih zapovesti o ljubavi put za smirivanje situacije u Ukrajini. "Bog je postao čovek kako bi učinio da čovek postane Bog" naglasio je patrijarh Moskve i sve Rusije i pozvao hrišćane da to budu svojim načinom života.

Patrijarh Kiril je rekao kako je Bog s nama kad činimo dobro, kad pomažemo susedima, kad mirimo sukobljene strane, kad praštamo i ne pamtimo zlo.

Ruski patrijarh je podsetio da se ove godine obeležava 1.000 godina od smrti ruskog Velikog kneza Vladimira (sv. Vladimira), koji povezuje Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju, jer su, kako je rekao, zahvaljujući njemu narodi tih zemalja danas hrišćani.

Patrijarh Kiril je ocenio da nikakve privremene poteškoće, niti strane sile ne mogu da slome te vekovima duge duhovne i kulturne veze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track