HAKERSKI NAPAD KAO UPOZORENJE: Kiber Berkut blokirao sajtove Vlade Nemačke zbog Ukrajine
Foto: Printscreen

Poruka iz Slavjanska

HAKERSKI NAPAD KAO UPOZORENJE: Kiber Berkut blokirao sajtove Vlade Nemačke zbog Ukrajine

Planeta -
Predstavnici ove organizacije kao razlog blokade naveli su mogućnost da nemačka izdvoji novac za Kijev koji bi po njihovim rečima to iskoristio za nastavak rata na istoku Ukrajine

SLAVJANSK - Predstavnici organizcije "Kiber Berkut", čije je sedište u Slavjansku, blokirali su zvanične sajtove Vlade Nemačke zbog toga što će, kako su saopštili, sredstva koja Nemačka izdvoji za Kijev biti iskorišćena za nastavak rata na istoku Ukrajine.

Ukrajinska vlada namerava da ponovo razmotri državni budžet za 2015. godinu najkasnije 15. februara, a premijer Arsenij Jacenjuk se nada da će dobiti od EU i MMF kredite od nekoliko milijardi dolara.

Nije teško pretpostaviti za šta će taj novac biti utrošen, navodi se u saopštenju "Kiber Berkuta".

Jacenjuku su, kako ističi aktivisti tog pokreta, potrebna sredstva za nastavak rata, a nipošto ne za obnavljanje uništene infrastrukture naše zemlje.

U ovom ratu je već poginulo na hiljade ljudi i Jacenjuk za vaš novac hoće da ubije još na hiljade, navodi se na zvaničnom sajtu organizacije "Kiber Berkut".

Sajber borci su se obratili i narodu i vladi Nemačke sa zahtevom da "obustavi finansijsku i političku pomoć koju pruža zločinačkom kijevskom režimu, koji je započeo krvavi građanski rat".

Napad na više sajtova Vlade Nemačke potvrdio je i Štefan Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track