MRAK OD TUGE: Na Ajfelovom tornju pogašena svetla!
Foto: Inquisitr.com

U žalosti

MRAK OD TUGE: Na Ajfelovom tornju pogašena svetla!

Planeta -
Osvetljenje na tornju visokom 324 metra istaknutoj znamenitosti u "gradu svetlosti", ugašeno je u 20 sati u znak odavanja pošte žrtama napada na redakciju francuskog satričnog nedeljnika "Šarli ebdo"

PARIZ - Svetla na Ajfelovoj kuli u Parizu večeras su ugašena u znak odavanja pošte žrtama napada na redakciju francuskog satričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Osvetljenje na tornju visokom 324 metra, jednoj od glavnih turističkih atrakcija Francuske i istaknutoj znamenitosti u "gradu svetlosti", ugašena su u 20 sati, prenosi AFP.

Istovremeno, u drugom delu francuske prestonice, na Trgu Republike, hiljade ljudi okupile su se na mirnim demonstracijama istim povodom, drugu noć zaredom.

I drugi slični događaji biće održani u Parizu narednih dana u znak izražavanja gneva zbog jučerašnjeg napada na francuski magazin, kao i odbrane prava na slobodu izražavanja, vrednost koju Francuska odavno neguje i štiti.

"Naš grad je utočište za pisce, filozofe, novinare, koji su sada u opasnosti zbog svojih ideja", rekla je gradonačelnica Pariza An Idalgo listu "Liberasion".

"U Parizu nema mesta za bilo kakve ekstremističke ideje", poručila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja