KRVNIK: Branimir Glavaš preti smrću svedocima!

Ratni zločinac zastrašuje preko Fejsbuka

KRVNIK: Branimir Glavaš preti smrću svedocima!

Planeta -
Bivši hrvatski general, kome je ukinuta presuda za zločine nad Srbima i postupak vraćen na početak, svedocima protiv njega ostavio poruku sa slikom obešenih ljudi

ZAGREB - Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Branimira Glavaša, bivšeg generala hrvatske vojske osuđenog za ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj, osvanula je poruka „Ne reci lažna svedočanstva jer stići ćete božja kazna“, koju je hrvatski portal indeks.hr protumačio kao pretnju smrću svedocima.- Osma Božja zapovest glasi „Ne reci lažno svedočanstvo“ i ona zabranjuje laganje, lažno svedočenje, krivokletstvo, a ovi na ovoj slici su lažno svedočili i stigla ih je zaslužena kazna - napisano je ispod fotografije na Glavaševom profilu, a na kojoj se vidi pet obešenih ljudi.

Zločinac ne spava... Branimir Glavaš
Zločinac ne spava... Branimir Glavaš

Dinko Burić iz Glavaševe stranke HDSSB rekao je da je to „podmetanje onih koji ne vole Hrvatsku“.Podsetimo, Glavaš je bio jedan od osnivača HDZ, koju je napustio 2005, a tokom rata i general HV. Zbog zverskih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. osuđen je na osam godina zatvora i zatvorsku kaznu služi u BiH. Međutim, Ustavni sud Hrvatske prošle nedelje je ukinuo tu presudu i zatražio ponavljanje postupka. Zbog toga će BiH pustiti Glavaša iz zatvora, ali u Hrvatsku ipak neće htetii da se vrati jer je sud u Zagrebu za njim raspisao poternicu zbog nepravosnažne presude od 10 godina zatvora zbog ratnih zločin.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track