KGB PODMETNUO PUTINA DA ISPROVOCIRA REGANA: Ova fotografija već 27 godina zbunjuje ceo svet!
Foto: Pete Souza

Nerešena misterija

KGB PODMETNUO PUTINA DA ISPROVOCIRA REGANA: Ova fotografija već 27 godina zbunjuje ceo svet!

Planeta -
Pit Souza kaže da je fotografija nastala u leto 1988. godine kada su Mihail Gorbačov i Ronald Regan obilazili Crveni trg. Souza je bio član američke delegacije kao zvanični fotograf Ronalda Regana

Fotografija nastala pre više od 20 godina na Crvenom trgu u Moskvi upućuje na to da je tadašnji agent KGB, a danas predsednik Rusije, Vladimir Putin bio deo zavere kako bi zbunio Ronalda Regana tokom njegove prve posete toj zemlji, tvrdi zvanični fotograf predsednika SAD Braka Obame Pit Souza.

Iako zvanični Kremljin redovno objavljuje Putinove fotografije, gde se nekada vidi i polugo kako lovi, peca, jaše - sada je vrhu ruske države zasmetala ova fotografija.

Kako tvrde ovo je pokušaj Obamine administracije da diskredituje Putina. Ruski eksperti tvrde da na slici nije Putin, dok Souza tvrdi suprotno.

On kaže da je fotografija nastala u leto 1988. godine kada su Mihail Gorbačov i Ronald Regan obilazili Crveni trg. Souza je bio član američke delegacije kao zvanični fotograf Ronalda Regana.

Foto: Pete Souza
Foto: Pete Souza

Regan je prišao da se pozdravi sa nekolicinom ruskih turista koji su, kako navodi, trebalo da postave nekoliko nezgodnih pitanja Reganu u vezi sa izveštajem SAD o ljudskim pravima.

Pit Souza je posvedočio da mu je jedan od članova Tajne službe rekao da su turisti ustvari KGB agenti.

"Ovo je fotografija koju imam u svom albumu. Levo na slici se vidi čovek, jedan od turista, sa fotoaparatom oko vrata. Potvrđeno mi je da je na slici Vladimir Putin", kaže Souza.

Eksperti u Moskvi nisu toliko ubeđeni u ovu teroiju.

Oni tvrde da je Putin u vreme Reganove posete Moskvi bio na zadatku u Drezdenu. On je tada bio KGB agent srednjeg ranga pa samim tim nije mogao da bude opozvan u Moskvu za novi posao u slučaju "Regan".Navodi se da je čovek na fotografiji mnogo mršaviji od Putina u vreme kada je radio kao agent KGB.

(Telegraph/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track