GREJANJE OD SRCA: Na banderama šalovi za beskućnike, dolazi snežna mećava!
Foto: Tviter

Neobična akcija pomoći

GREJANJE OD SRCA: Na banderama šalovi za beskućnike, dolazi snežna mećava!

Planeta -
Šalovi su tu i ako ih neko želi može da ih uzme. Ako ste beskućnik, a napolju je ispod nule, šal vam svakako dobro dođe, kazala je Vendi Gral, osnivačica udruženja Ćase the Ćill koje takođe sprovodi ovu akciju

TORONTO - Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snežnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugreju, nekoliko dobrotvornih organizacija došle su na ideju da o bandere i drveće u raznim delovima grada vežu vunene šalove.

"Nisam izgubljen. Molim te, uzmi me ako ti je hladno i utopli se!", piše na jednoj od poruka koja je prikačena za šalove.

Inicijator ove "kampanje utopljavanja" je udruženje Scarves in the Port City koja prikuplja šalove za beskućnike tokom zime.

"Naš cilj je da promovišemo dobrotu i služimo zajednici", navodi se na fejsbuk stranici organizacije.

"Šalovi su tu i ako ih neko želi može da ih uzme. Ako ste beskućnik, a napolju je ispod nule, šal vam svakako dobro dođe", kazala je Vendi Gral, osnivačica udruženja Chase the Chill koje takođe sprovodi ovu akciju.

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu od danas popodne do utorka, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom gradu još od 1872. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track