(FOTO) MORAO DA BIRA: Ostavio ženu jer nije hteo da se odrekne sina s Daunovim sindromom
Foto: Printskrin

Ovo je otac

(FOTO) MORAO DA BIRA: Ostavio ženu jer nije hteo da se odrekne sina s Daunovim sindromom

Planeta -
Supruga nije mogla da prihvati da je rodila bebu ometenu u razvoju i postavila mu je ultimatum: beba ili ja

JEREVAN - Ovaj čovek preživeo je strašan lični brodolom: morao je da bira između žene koju voli i novorođenog sina s Daunovim sindromom.

Semjuel Forest je Novozelanđanin, a u glavni grad Jermenije dovelo ga je srce: zaljubio se u Ruzan Badaljan, venčali su se i izgledalo je da sreći nema kraja kad je ona ostala u drugom stanju.

Ruzan se porodila 21. januara a Semjuel je uzbuđeno čekao.

"Lekarka je izašla iz sobe s tim majušnim zamotuljkom. Pokrila mu je lice, a nisu mi dozvolili da vidim ni njega ni ženu", priča Semjuel za ABC News.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

"Zatim je došao lekar i kazao mi da moj sin imaproblem", kaže otac. Vest ga je šokirala, ali na pamet mu nije palo da se otarasi svog deteta.

"Uveli su me da ga vidim, pogledao sam ga i rekao da je predivan, savršen i da ću ga apsolutno zadržati", seća se Semjuel. Bebi je dao ime Leo.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Međutim, pravi šok je tek dolazio. Kad su ga konačno pustili da vide suprugu, imao je šta da čuje. Ruzan mu je zapretila da će ga ostaviti ako zadrži bebu. Postavila mu je ultimatum: ona ili mali Leo.

U zadrtim slojevima jermenskog društvu, i ne samo jermenskog, tradicionalno se na obolele od Daunovog sindroma i sličnih poremežaja gleda s neodobravanjem i podozrenjem. Zato su Ruzan i njena porodica odlučili su da je najbolje da napuste napuste bebu s Daunovim sindromom. Majka je odbijala da ga vidi, a kamoli da ga dodirne.

Ruzan se razvela od Semjuela samo nedelju dana kasnije. Razočarani otac odlučio je da otvori nalog za prikupljanje novčanih priloga da bi se sa sinom, kog je odbacila rođena majka, vratio u svoj Okland i tamo podizao dete. Za manje od 24 sata sakupio je 100.000 dolara.

Semjuel kaže da će samo deo novca upotrebiti za sebe i sina. Deo će ostaviti u fondaciji koja pomaže jermenskim roditeljima s decom ometenom u razvoju, a deo jermenskom sirotištu koje zbrinjava bebe s Daunovim sindromom.

(ABC.news/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track