KO GOD JE OVO VIDEO, PUSTIO JE SUZU: Roditelji ovekovečili poslednje trenutke sa svojom decom!
Foto: Youtube

Najtužnije slike na svetu

KO GOD JE OVO VIDEO, PUSTIO JE SUZU: Roditelji ovekovečili poslednje trenutke sa svojom decom!

Planeta -
Ideja za slikanje došla je od ožalošćene majke Čeril Hagard, koja je pokrenula inicijativu svega dva meseca od kada je izgubila sina Maduksa
1 / 19 Foto: Youtube

Organizacija "Now I Lay Me Down To Sleep", jedisntvena je u u svetu po tome što na neobičan način stvara dragocena sećanja - naime na njihovim fotografijama su ovekovečeni poslednji trenuci roditelja sa svojom decom koja su na samrti, piše Mirror.

Služba je postala popularna od kada je počela s radom u SAD pri deset godina, a sada ima 1.650 volontera u 40 država širom sveta.

"Kada bolnice znaju za naše usluge, onda imamo puno narudžbi za fotografisanje. Kada ljudi znaju kakav im dar možemo dati, srećni su što to mogu da iskoriste. Ideja je dobro prihvaćena i u Velikoj Britaniji. Tuga ne poznaje državne granice, dolazi gde god da živite i privilegija je što možemo ponuditi tako neprocenjiv dar", rekla je Robin Erikson, predsednica odbora NILMDTS.

Ideja za slikanje došla je od ožalošćene majke Čeril Hagard, koja je pokrenula inicijativu svega dva meseca od kada je izgubila sina Maduksa. Beba je umrla od retke bolesti mišića - miotubularne miopatije, svega šest dana nakon rođenja.

Čeril je morala da donese bolnu odluku da ga isključi sa aparata za održavanje života.

Pre nego što je izgubio svoju bitku za život Čeril ga je fotografisala. Te fotografije su je inspirirale da isto podeli s roditeljima širom sveta koji su se našli u takvoj situaciji.

Predsednica odbora i fotograf uključena u organizaciju je 37-godišnja majka dvoje dece, Robin.

"Za mene je čast biti s porodicom kako bi zabeležila poslednje trenutke sa njihovim detetom", zaključuje Robin.

http://www.youtube.com/watch?v=INFYcPGOCoY

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track