Ja sam unuk Adolfa Hitlera

Nacistički vođa ima naslednike

Ja sam unuk Adolfa Hitlera

Planeta -
Francuz Filip Lore (56) tvrdi da je diktator bio u vezi s njegovom bakom Šarlot Lobžoa, s kojom je dobio Loreovog oca Žan-Marija

Ne propustite...

Ovo je sin Adolfa Hitlera

PARIZ - Senzacionalna tvrdnja.Filip Lore (56), vodoinstalater iz francuskog grada San Kventin, tvrdi da je njegov deda bio Adolf Hitler. Filipov otac, Žan-Mari Lore, bio je dete Hitlerove tajne ljubavi Šarlot Lobžoa, koju je mladi Adolf sreo u Francuskoj dok je učestvovao u borbama za vreme Prvog svetskog rata 1917. godine.

Filip je prvi put čuo istinu o svom poreklu na porodičnoj večeri pre 40 godina.

- Sedeli smo i pričali o običnim stvarima, a onda je otac iznenada ustao i rekao: „Deco, imam nešto da vam kažem. Vaš deda je Adolf Hitler.“ Svi smo zaćutali i nismo znali kako da reagujemo - priča Filip Lore i dodaje da je godinama čuvao tajnu, čekajući da utvrdi da je očeva priča tačna.

Ti dokazi su konačno otkriveni. Filipov otac je umro 1985, ali je advokat Fransoa Žibo objavio rezultate testova koji pokazuju da Žan-Mari ima istu krvnu grupu kao Hitler, a i sličan rukopis. Kad mu je majka umrla, Žan-Mari je u kući, na skrivenom mestu, pronašao slike koje je potpisao Hitler, a u Nemačkoj je pronađena slika žene koja mnogo liči na nju.

Najnovije dokaze nedavno je obelodanio i Alan Vilkis, sin Leonarda Vilkisa, vojnika koji je imao priliku da sretne Šarlot, objavivši delove iz dnevnika svog oca. U septembru 1944. Leonard je pisao: „Posetili smo kuću u kojoj je boravio Firer kao kaplar za vreme prethodnog rata. Tamo smo videli ženu koja je dobila bebu s njim. Rekla nam je da se sad ta beba, njegov sin, bori na strani francuske vojske, protiv Nemaca.“

Filipu je otac ispričao da je veza između Adolfa i Šarlot trajala samo nekoliko meseci.

- Hitler je bio povređen u ratu i morao je da se vrati u Nemačku na lečenje. Posle toga baka ga više nikad nije videla. Verujem da sam njegov unuk. Dokazi su tu. Ako ljudi ne veruju, to je njihov problem. Hitler je bio deo moje familije, zato i imam njegovu sliku na zidu. Nije moja greška što sam njegov unuk i nisam kriv za nedaće koje su se desile u ratu - kaže Filip Lore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track