TRAGEDIJA POTRESLA CEO GRAD: Dečak (3) se smrzao na ulici
Foto: Jutjub

Zima odnosi živote

TRAGEDIJA POTRESLA CEO GRAD: Dečak (3) se smrzao na ulici

Planeta -
Trogodišnji dečak pronađen je u četvrtak mrtav pošto je sam usred noći izašao napolje po velikoj hladnoći u Torontu, a slična nesreća mogla je da se ponovi u petak kada je drugi dečak potpuno go pronađen na ulici

Po snimcima sa nadzorne kamere na ulazu u zgradu u kojoj živi njegova baka, Elajdža Marš je u četvrtak oko 4:20 sati po lokalnom vremenu izašao je napolje u pelenama, majici i cipelicama dok je temperatura bila -20.

Kada je porodica tri sata kasnije primetila njegov nestanak pokrenuta je potraga u kojoj su učestvovali policajci i dobrovoljci.

Dete je pronađeno skvrčeno u snegu između dve zgrade bez znakova života, samo nekoliko stotina metara od zgrade iz koje je izašlo, saopštila je torontska policija.

'Mislim da svaki stanovnik Toronta plače zbog ovog gubitka', tužan je bio načelnik policije Bil Bler, odmah nakon objave vesti o smrti.

Nekoliko sati nakon te nesreće još jedno trogodišnje dete pronađeno je u petak ujutro kako samo i golo šeta ulicom najveće kanadske metropole gde je bilo još hladnije nego prethodnog dana.

Jedan prolaznik, još pod utiskom smrti malenog Elajdže, odmah je 'poneo dete i sklonio ga na toplo', rekao je PR policije Viktor Kvong.

Prolaznik je prepoznao dete i poveo ga kući, ali tamo nije bilo nikoga. Majku su na kraju pronašli i policija je saslušala. Dete je prevezeno u bolnicu i dobro je.

http://www.youtube.com/watch?v=EfUudvkx7p4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track