SERGEJ LAVROV: Mnogi žele da primirja na istoku Ukrajine propadne!
Foto: Reuters

Rusija zabrinuta

SERGEJ LAVROV: Mnogi žele da primirja na istoku Ukrajine propadne!

Planeta -
Šef ruske diplomatije pozvao je OEBS da nadgleda povlačenje teškog naoružanja na istoku Ukrajine, predviđeno mirovnim sporazumom postignutim u Minsku 12. februara

MOSKVA - Rusija je zabrinuta da mnogi u Ukrajini i van te zemlje priželjkuju da dogovor o primirju na istoku Ukrajine propadne, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

On je takođe pozvao OEBS da nadgleda povlačenje teškog naoružanja na istoku Ukrajine, predviđeno mirovnim sporazumom postignutim u Minsku 12. februara, preneo je Rojters.

Lavrov je na sastanku sa predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršeom izjavio: "Sada mnogo zavisi o poštenom, objektivnom i nepristrasnom pristupu posmatrača koji treba da zabeleže šta se događa na teretnu, tako da možemo da odbacimo sve pokušaje da se sporazum iz Minska prikaže kao da je već propao. Ima mnogo ljudi van Ukrajine i u Kijevu koji želle da taj sporazum propadne", istakao je ruski šef diplomatije.

Proruske snage tvrde da su počele sa povlačenjem oružja i odvele su novinare da gledaju povlačenje, ali zvanični Kijev ističe da to neće uraditi sve dok sukobi u potpunosti ne prestanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track