(VIDEO) INCIDENT NA GRANICI: Amerikanci na paradi u Estoniji pozdravljeni ruskom zastavom!
Foto: RT

Provokacija ili poruka?

(VIDEO) INCIDENT NA GRANICI: Amerikanci na paradi u Estoniji pozdravljeni ruskom zastavom!

Planeta -
Godišnja parada povodom Dana Nezavisnosti se naizmenično priređuje u raznim gradovima Estonije. To je prvi put da su američki vojnici smešteni u tri pribaltičke zemlje - Estoniji, Letoniji i Litvi, bili tako blizu ruske granice

TALIN - Vojska i vozila SAD i NATO učestvovali su u vojnoj paradi povodom Dana Nezavisnosti Estonije, priređenoj kraj granice Rusije, što je prvi zvaničan nastup tih snaga tako blizu nekadašnjem neprijatelju iz Hladnog rata.

Oko 1.400 estonskih i stranih vojnika učestvovalo je u paradi u utorak u istočnom pograničnom gradu Narvi kojeg od Rusije razdvaja jedna uska reka. Godišnja parada povodom Dana Nezavisnosti se naizmenično priređuje u raznim gradovima Estonije.

To je prvi put da su američki vojnici smešteni u tri pribaltičke zemlje - Estoniji, Letoniji i Litvi, bili tako blizu ruske granice. Estonska vojska je saopštila u sredu da nije bilo počasnog preleta aviona NATO, što je uobičajeno za parade, jer međunarodni propisi zabranjuju vojne letove blizu međunarodnih granica.

http://www.youtube.com/watch?v=pJg1aT7VvUM

Dobrodošlica ruskom zastavom

Iako su Amerikanci i NATO snage pokazale "zastrašujuću" tehniku i elitne vojne jedinice, to nije posebno impresioniralo jednog od stanovnika Narve, u kojoj inače živi velii broj etničkih Rusa, da NATO silu pozdravi ruskom zastavom. Pogledajte kako.

http://www.youtube.com/watch?v=3FEq-Fxqszs#t=78

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja