(VIDEO) BOLNIČAR SERIJSKI UBICA: Davao ljudima smrtonosne injekcije, pa izigravao spasitelja
Foto: Printscreen Yt

Nemačka u šoku

(VIDEO) BOLNIČAR SERIJSKI UBICA: Davao ljudima smrtonosne injekcije, pa izigravao spasitelja

Planeta -
Nils H. je uživao u neizmernoj zahvalnosti nesrećnih pacijenata i divljenju kolega. Ako se dokaže da je ubio 200 ljudi, biće najgori serijski ubica u istoriji Nemačke

OLDENBURG - Bivši nemački bolničar osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva dvoje pacijenata, sam je rekao da je kriv za smrt barem 30 ljudi, a veruje se da je ubio njih 200.

Nils H. (38) je optužen da je od 2003-2005. u bolnici u Delmenhorstu pacijentima u kritičnom stanju davao injekcije lekova za srce, od kojih bi počeli da umiru, a onda ih reanimirao i kao spasitelj ih vraćao iz smrti. Kolege su mu se divile, a nesrećni pacijenti bili su mu neizmerno zahvalni jer ih je spasao od smrti.

"Optuženi se osuđuje na doživotnu robiju", kazao je sudija napominjući da su zločini bili izuzetno svirepi.

Tužilaštvo je uspelo da dokaže samo dva ubistva i dva pokušaja ubistva. Međutim, psihijatrijski veštak kazao je ranije sudu da mu je Nils H. priznao da je izazvao smrt 30 pacijenata, dok je 60 kojima je ubrizgao smrtonosnu injekciju preživelo.

Postoje i sumnje da je broj njegovih žrtava daleko veći. Policija istražuje najmanje 200 sumnjivih smrti ne samo u bolnici u Delmenhorstu, nego i u drugim klinikama u kojima je radio. Biće obavljene ekshumacije tela da bi se utvrdilo prisustvo lekova koje im je zlikovac ubrizgavao.

Inače ovaj bolničar iz pakla već je u zatvoru. On od 2008. izdržava zatvorsku kaznu od sedam i po godina zbog pokušaja ubistva u bolnici u Delmenhorstu.

http://www.youtube.com/watch?v=92x2MqWacH4

(Brizbejn tajms)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track