(VIDEO) RAT U ATINI: Anarhisti na juriš zauzeli sedište Ciprasove Sirize
Foto: Printscreen Yt

Na prepad

(VIDEO) RAT U ATINI: Anarhisti na juriš zauzeli sedište Ciprasove Sirize

Planeta -
Okupirali su zgradu, okačili transparente i među najvažnijim uslovima čije ispunjenje traže naveli ukidanje kotroverznik zatvora u kojima su zatočeni najgori kriminalci i teroristi

ATINA - Grupa anarhista okupirala je danas sedište vladajuće grčke partije Sirize u znak podrške štrajkačima glađu koji protestuju zbog uslova u grčkim zatvorima sa najvišim stepenom obezbeđenja.

Grupa od pedesetak anarhista upala je u prostorije Sirize u centru Atine, prinudivši osoblje da napusti zgradu, saopštili su stranački zvaničnici, javio je AFP.

Portparolka partije Ranija Svigu rekla je da zaposleni nisu pozvali policiju.

Siriza je ranije često kritikovala oštre intervencije policije prema protestima protiv mera štednje, podsetio je AFP.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Anarhisti su na balkonima zgrade okačili transparente u kojima pozivaju na ukidanje kontroverznih zatvora C tipa, u kojima su zatočeni najozloglašeniji grčki kriminalci i teroristi. Aktivisti tvrde da su zatvorenici izloženi nepotrebno oštrom režimu u tim zatvorima i da im nije dozvoljen kontakt sa porodicama, izvestio je AFP.

Oni su takođe zatražili oslobađanje Savasa Ksirosa, bombaša iz ekstremne levičarske terorističke grupe "17. novembar", koji je na odsluženju doživotne robije i lošeg je zdravstvenog stanja.

http://www.youtube.com/watch?v=jfWKqXo-WRE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track