(VIDEO) DOKLE VIŠE: Beli policajac bez moranja ubio nenaoružanog mladog crnca u Atlanti!
Foto: Printscreen Yt

Brutalnost policije

(VIDEO) DOKLE VIŠE: Beli policajac bez moranja ubio nenaoružanog mladog crnca u Atlanti!

Planeta -
Mladi crnac, identifikovan kao Entoni Hil, trčao je okolo go i nenaoružan, a policajac je imao strujni omamljivač, pa ipak je odlučio da puca!

ATLANTA - Beli policajac ubio je mladog nenaoružanog crnca na parkingu jednog stambenog kompleksa u Atlanti, u američkoj državi Džordžiji, piše danas Njujork tajms.

Mladić je ubijen sinoć pošto je policajac došao na poziv da se taj momak ponaša poremećeno, da kuca na vrata i trči go kroz stambeni kompleks, potvrdio je zamenik oblasnog policijskog komesara Sedrik Aleksander na konferenciji za novinare.

Njujork tajms naveo da je žrtva 27-godišnji Entoni Hil.

Policajac, koji sedam godina radi taj posao, ispalio je dva hica u Hila na parkingu pošto je ovaj ignorisao njegove naredbe da stane, rekao je Aleksander i dodao da "izgleda da je muškarac bio nenaoružan".

Aleksander je naveo da je policajac bio opremljen strujnim omamljivačem u vreme pucnjave i da ga nije upotrebio već se odlučio da puca, a sve će ispitati Istražni biro Džordžije.

http://www.youtube.com/watch?v=oD9_qZi8i1c

Najnoviji incident u Džordžiji usledio samo nekoliko dana pošto je policajac u blizni Denvera, u Koloradu, ubio nenaoružanog muškarca koji je bio najtraženiji begunac, a u Medisonu, u državi Viskonsin, istoga dana policija ubila nenaoružanog crnog tinejdžera.

Zbog toga što su policajci u Fergusonu i Njujorku ubili nekoliko nenaoružanih crnaca prošle godine se dogodio čitav talas protesta širom SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track