SVETSKI MEDIJI: Pljačka dijamanata na autoputu je rukopis balkanskih Pink pantera
Foto: Ap

Spektakularna pljačka u Francuskoj

SVETSKI MEDIJI: Pljačka dijamanata na autoputu je rukopis balkanskih Pink pantera

Planeta -
Već počele spekulacije da je čuvena kriminalna agrupa sa Balkana otela aplen vredan devet miliona evra

LION/PARIZ - Spektakularna pljačka dragulja vrednih devet miliona evra na na autoputu A6 između Pariza i Liona po rukokopisu veoma podseća na stil balkanske bande "Pink panteri", pišu svetski mediji.

U izveštaju agecije AP, koji prenosi "Vašington post", navodi se da iako još nema osumnjičenih, način na koji je ona izvedena liči na čuvenu grupu kriminalaca iz bivše Jugoslavije sa Balkana, poznatu po pljačakama draguljarnica širom sveta. Ttakođe, podseća se da "Panteri" od 1999. godine, otkad su na meti Interpola, u raznim akcijama oteli više od 330 miliona evra.

Grupa od 15 naoružanih i maskiranih osoba napala je dva kamiona na naplatnoj rampi kod Avalona na autoputu u smeru Pariz-Lion, oko 200 kilometara jugoistočno od prestonice, preneo je francuski kanal Erop 1. U napadu nije otvarana vatra iz oružja i nije bilo povređenih, saopštilo je tužilaštvo u Okseru, navodi AFP.

Razbojnička banda je i dalje u bekstvu, a prema informacijama koje su preneli neki francuski listovi, napadači su pobegli u pravcu Pariza u četiri automobilima sa jakim motorima, koje su kasnije žandarmi pronašli spaljene u mestu Oksroa.

Nedaleko odatle, snage reda su pronašle i dva kamiona spaljena u opštini Ken, prenosi list Mond.Istražitelji žandarmerije iz Dižona i brigada iz Avalona su zaduženi za istragu i potraga za odbeglim napadačima je u toku, uz podršku vazuhoplovnih snaga žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track