UČITELJSKO IŽIVLJAVANJE: Malog Hantera ponižavali zbog kašnjenja, a onda se umešala njegova baka
Foto: Fejsbuk

Bolje da nisu

UČITELJSKO IŽIVLJAVANJE: Malog Hantera ponižavali zbog kašnjenja, a onda se umešala njegova baka

Planeta -
Ono što su dečaku radili izazvalo je talas ljutih reakcija. Brojni roditelji zvali su školu i protestovali zbog načina kažnjavanja malog Hantera

Učenik prvog razreda osnove škole u Oregonu, Hanter Kmelo, često kasni u školu, ali učitelji to ne praštaju već ga za kaznu, stavljaju da jede užinu iza kartonske pregrade, kako bi ga odvojili od ostale dece.

Ipak nije sve tako kao što izgleda. Razlog zbog kojeg kasni i njegovu priču objavila je njegova baka, koja je tim statusom na Fejsbuku pokrenula lavinu dobrih dela.

“Ovo je moj unuk, Hanter. Ide u prvi razred. Auto njegove mame nekad ne upali odmah. Nekad kasni po nekoliko minuta u školu”, napisala je na svom Fejsbuku Hanterova baka, Lora Huver ispod fotke dečaka koji sedi iza kartonske pregrade u školskoj kantini.

“Juče je u školu zakasnio jednu minutu. Njegova mama je otkrila da ovako kažnjavaju dečaka. Ovo su mu napravili šest puta i to zbog nečeg što je izvan njegove kontrole. Izvrgavaju ga ruglu pred ostalom decom”, napisala je baka Lora.

Nakon toga o nevolji ovog dečaka pročulo po komšiluku, a zatim mestu i gradu. Priča se širila i došla je do salona polovnih automobila, iz kojeg su njegovoj porodici donirali Krajzlerov monovolumen, čak je i vlasnica salona platila doradu na vozilu kako bi bio sto posto siguran za Hanterovu porodicu.

Ono što su dečaku radili izazvalo je talas ljutih reakcija. Brojni roditelji zvali su školu i protestovali zbog načina kažnjavanja malog Hantera, toliko da je škola najavila i posebnu konferenciju za javnost u kojoj će se osvrnuti na incident.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track