MARIBOR PUN BEOGRAĐANA: Eks-yu turisti i skijaši uživaju na Pohorju!
Foto: Djordje Djokovic

Svetski, a blizu

MARIBOR PUN BEOGRAĐANA: Eks-yu turisti i skijaši uživaju na Pohorju!

Planeta -
Ko se vikendom ne penje na Pohorje, taj nije iz Maribora, reći će vam aktivni Slovenci, dok za Beograđane koji slobodno vreme provode u baštama kafića, ljudi koji su se štapovima uputili na ski stazu, predstavljaju malo neobičnu scenu

MARIBOR - Nekada najpoznatiji kao industrijski centar Jugoslavije, Maribor je danas grad koji privlači turiste iz celog sveta, a naročito iz zemalja regiona.

Kada padne noć, osvetljena staza na Pohorju iz centra grada izgleda čarobno i pomalo nestvarno.

Vinska kraljica Slovenije se bira svake godine baš na ovom mestu, ali su kriterijumi strogi. Potrebno je da ste devojka koja nema više od 25 godina, sa zavidnim znanjem vina, ali i da posedujete vozačku dozvolu.

Pelceri "Stare trte" nalaze se širom sveta, ali i u Kraljevu, bratskom gradu Maribora. Brojne turiste privlači i pležuh, esktremni sport koji bi se najlakše mogao opisati kao sankanje na jednoj skiji.

Foto: Đorđe Đoković
Foto: Đorđe Đoković

Domaćin novinara iz Srbije bio je hotel Habakuk, koji nudi velnes i spa za okrepljenje, koje će vam svakako dobro doći pošto se dobro umorite od šetnje, skijanja, pležuha, degustacije fenomenalnog vina.

"Danas se pretežno otvaraju mala preduzeća koja uglavnom proizvode za evropsku automobilsku i industriju energije čime Maribor postaje atraktivno poslovno odrediste", objašnjava Tanjugu direktor marketinga i prodaje u Termama Maribor Ninoslav Vidović.

Foto: Đorđe Đoković
Foto: Đorđe Đoković

On međutim tvrdi da postoji mnogo potencijala da se od ovog grada napravi turistički hit.

"Imamo jako dobru gastronomiju, najstariju vinsku lozu na svetu, izvrsna vina, takođe i izvrsne uslove za aktivni odmor", ističe on.

Foto: Đorđe Đoković
Foto: Đorđe Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track