(VIDEO) POGLEDAJTE ČUDO: Kinezi grade neboder od 57 spratova za 19 dana!

Na istoku nešto novo

(VIDEO) POGLEDAJTE ČUDO: Kinezi grade neboder od 57 spratova za 19 dana!

Planeta -
U kompaniji tvrde kako raspolažu "najinovativnijom tehnologijom u ljudskoj istoriji", ali javili su se i protivnici ovakve vrste gradnje koji su izrazili zabrinutost oko sigurnosti tako brzo izgrađene zgrade

PEKING - Ako ovo nije svetski rekord ne znamo šta je. Mini Skaj siti zgrada od 57 spratova u Čangšau, glavnom gradu provincije Hunan, sagrađena je doslovno"ciglu po ciglu" za samo 19 dana. Zgrada ima 800 stanova i dovoljno prostora za 4.000 ljudi. Isprva su mislili da sagrade 220 spratova, ali odluka je promenjena jer je zgrada preblizu obližnjem aerodromu, prenosi Daily Mail.

Konstruktori su najzahtevnije delove sklopili na drugoj lokaciji te su ih zatim dopremili na gradilište. To je, prema njihovim tvrdnjama, znatno umanjilo zagađenje vazduha i na to su posebno ponosni.

Inače, kompanija koja stoji iza ovog projekta, Broad Sustainable Building, već je izgradila 30-spratnicu za koju im je trebalo svega 15 dana.

U kompaniji tvrde kako raspolažu "najinovativnijom tehnologijom u ljudskoj istoriji", ali javili su se i protivnici ovakve vrste gradnje koji su izrazili zabrinutost oko sigurnosti tako brzo izgrađene zgrade.

Evo pogledajte kako Kinezi rade.

http://www.youtube.com/watch?v=93HVG3j1phs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track