STRELKOV BIVŠI KOMANDANT PRORUSKIH SNAGA: Putin bi mogao da završi isto kao Milošević!
Foto: Printscreen Yt

Igor Strelkov

STRELKOV BIVŠI KOMANDANT PRORUSKIH SNAGA: Putin bi mogao da završi isto kao Milošević!

Planeta -
Ruski predsednik bi, s druge strane, mogao da završi i kao nekadašnji ruski car Nikolaj II, rekao je Strelkov

Nekadašnji glavni vojni komandant proruskih snaga na Krimu i istočnoj Ukrajini, Igor Strelkov, rekao je da bi Vladimira Putina mogla zadestiti ista sudbina kao i posljednjeg ruskog cara Nikolaja II. kojeg su boljševici upucali 1918. godine.

S druge strane, kako tvrdi Strelkov, Putin bi mogao da doživi sudbinu bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, koji je umro u Hagu 2006. godine čekajući suđenje.

Inače mediji ne prestaju sa spekulacijama gde je ruski predsednik jer ga niko u javnosti nije video još od 5 marta, iako s druge strane, Kremlj tvrdi da prvi čovek Rusije redovno obavlja sve svoje dužnosti.

Trebalo bi podsetiti na pisanje Vašingotn posta koji je naveo da Kremlj danima objavljuje vesti koje su bukvalno reciklirane.

Igor Strelkov, foto Rojters
Igor Strelkov, foto Rojters

Ovo se, kako navodi list, dešava u autoritarnim režimima. To se dogodilo i u Severnoj Koreji kada se Kim Džong Un pojavio u javnosti posle nekoliko nedelja odsustva.

"On je tada nastavio sve po starom, bez ikakvog realnog objašnjenja. Nemojte se iznenaditi ako se to dogodi i u Rusiji. Rusija nije Severna Koreja ali ima veoma personalizovan politički sistem. Malo stvari se dešava bez Putinovog odobrenja. Teško je i zamisliti kako bi zemlja reagovala i funckionisala da je on zaista bolestan", piše Vašington post.

List podseća da su tokom ere SSSR tri komunistička lidera iznenada umrla tokom mandata. Navode i primer Borisa Jeljcina koji je zbog narušenog zdravlja i velike sklonosti ka alkoholu umeo nenadano da odsustvuje.

"Putin naravno nije isto što i Jeljcin. Ali mnogi Rusi smatraju da bi država lagala u vezi sa zdravljem šefa Kremlja", zaključuje Vašington post.

(Jutarnji/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track