VEROVALI ILI NE: Od danas u ponudi prvi čarter letovi Havana-Njujork
Foto: AP Photo

Obnavljanje odnosa

VEROVALI ILI NE: Od danas u ponudi prvi čarter letovi Havana-Njujork

Planeta -
Turistička putovanja su, međutim, i dalje zabranjena, a putnici svrhu svog putovanja moraju da uklope u neku od 12 odobrenih kategorija, uključujući posetu porodici, državni ili novinarski posao

NJUJORK - Kubanski i američki građani će od danas imati na raspolaganju direktne čarter letove na liniji Havana-Njujork, što je rezultat napora SAD i Kube da ponovno uspostave diplomatske odnose.

Letovi s Kube do njujorškog aerodroma "Džon F. Kenedi", u organizaciji američke kompanije "Kuba Travel Servisiz", biće svakog utorka, a pvratna karta košta 849 dolara.

Administracija američkog predsednika Baraka Obame najavila je u januaru popuštanje ograničenja na putovanja između Kube i SAD. Turistička putovanja su, međutim, i dalje zabranjena, a putnici svrhu svog putovanja moraju da uklope u neku od 12 odobrenih kategorija, uključujući posetu porodici, državni ili novinarski posao.

Kuba je u utorak saopštila da je završena treća runda pregovora o obnavljanju punih diplomatskih odnosa sa SAD, ali u saopštenju nisu navedeni detalji razgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track