KRVAVA NOĆ U GETEBORGU: Kalašnjikovima raspalili po pabu i ubili dvoje
Foto: Rojters

15 završilo u bolnici

KRVAVA NOĆ U GETEBORGU: Kalašnjikovima raspalili po pabu i ubili dvoje

Planeta -
U toku je potraga na napadačima, koji su identifikovani kao pripadnici bandi, ali za sada niko nije uhapšen

STOKHOLM - Najmanje dve osobe su poginule a između deset i 15 ranjeno je kasno sinoć u pucnjavi u jednom restoranu u drugom po veličini švedskom gradu Geteborgu, javile su agencije, pozivajući se na policiju.

Troje ili četvoro zadobile su teške povrede, navodi Asošijeted pres.

Žrtve su imale između 20 i 25 godina.

Pucala su dvojica muškaraca naoružana automatima, ali policija nije objavila da li ima osumnjičenih, iako je nekoliko ljudi privedeno radi ispitivanja. Za sada niko nije uhapšen a policija traga za vozilom koje je poslužilo u bekstvu.

Prema prvim infromacijama, u pitanju su članovi kriminalnih grupa. AP prenosi izjavu portparolke policije Ule Brehm da se pucnjava dogodila u predgrađu Geteborga, Biskopgarden, u kom su se i ranije razračunavale različite grupe. Prema njenim rečima, nema nikakvih naznaka da bi u pitanju mogao biti terorizam, a još je rano da se nagađa šta bi mogao biti motiv nasilja.

Jedan očevidac naveo je za švedsku televiziju SVT da su dvojica muškaraca ušla u restoran i pocela da pucaju iz automata. Svedoci navode da su gosti tog restorana gledali fudbalski meč na TV.

Policijski portparol Bjor Blikster rekao je da su u restoranu u trenutku napada bili poznati članovi kriminalnih bandi. AP podseća da je 30. januara jedan muškarac ranjen u pucnjavi na trgu ispred istog tog restorana, a da se za sada ne zna da li su ta dva događaja povezana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track