(VIDEO) UŽAS AVGANISTANA: Rulja linčovala ženu, telo zapalila i bacila u reku!
Foto: Printskrin

Uznemirujući snimak

(VIDEO) UŽAS AVGANISTANA: Rulja linčovala ženu, telo zapalila i bacila u reku!

Planeta -
Roditelji žrtve su u razgovoru s istražiteljima otkrili da im je ćerka bila psihički bolesna. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je saopštio da su tim povodom uhapšena četvorica osumnjičenih

Besna rulja u glavnom gradu Afganistana u četvrtak je ubila ženu, spalila telo i bacila ga u prljavu reku u centru Kabula, objavila je policija. Motiv ubistva, koje se dogodilo u samom središtu grada, nije poznat.

Lokalna televizija objavila je snimak mesta zločina uz objašnjenje kako je svetina napala ženu jer je spalila nekoliko stranica Kurana(!?)

Roditelji žrtve su u razgovoru s istražiteljima otkrili da im je ćerka bila psihički bolesna. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je saopštio da su tim povodom uhapšena četvorica osumnjičenih.

Afganistan pokušava da izađe iz razdoblja obespravljenosti žena koje je počelo pod talibanima devedesetih godina i takvo javno iskazivanje okrutnosti pogotovo u Kabulu ne dešava se često. Ali kad se desi, onda se rulja ne razlikuje od divlje horde.

Ženska su prava unapređena od 2001. i svrgavanja militanata koji su primenjivali kruto tumačenje islamskog zakona. Ipak posmatrače brine to što je taj napredak ugrožen zbog raširenog nasilja nad ženama i nezastupljenosti žena u politici i javnom životu.

UN je 2013. objavio izveštaj prema kojem nasilje nad ženama u većoini slučajeva ostaje neprijavljeno, pogotovo u ruralnim oblastima ove zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track