PRETI JOJ 15 GODINA ROBIJE: Jasminka Ramić optužena da je pomagala džihadistima!
Foto: Rojters

Našla se pred sudom

PRETI JOJ 15 GODINA ROBIJE: Jasminka Ramić optužena da je pomagala džihadistima!

Planeta -
Ramićeva je uhapšena u Nemačkoj i sa još pet Bosanaca optužena prošlog meseca za pružanje materijalne podrške terorističkim organizacijama

SAD - Jasminka Ramić iz Rokforda, u Ilinoisu, optužena da je pomagala grupi bosanskih imigranata da šalju novac i vojnu opremu teroristima u Iraku u Siriji, pojavila se na sudu u Sent Luisu, u američkoj državi Misuriju.

Tokom prvog, petominutnog saslušanja u četvrtak, uručen joj je primerak optužnice, dodeljen joj je pravni zastupnik i određen pritvor do novog saslušanja u ponedeljak.

Podsetimo, šest osoba poreklom iz Bosne i Hercegovine optuženo je u Americi za slanje novca i oružja terorističkoj organizaciji Islamska država. Zbog toga im preti 15 godina zatvora i novčana kazna od 250.000 dolara.

Advokat Ramićeve, koga joj je dodelio sud, izjavio je agenciji AP da još nije imao priliku da pročita optužnicu i da ne može da komentariše.

Jedan od optuženih, Ramiz Hodžić, optužen je da je, koristeći Fejsbuk, Pejpal, Vestern junion i američku poštu, slao novac i opremu preko posrednika u Turskoj. Hodžić je optužen za 10 uplata od ukupno 8.850 dolara i za organizovanje dve pošiljke vojne opreme u vrednosti od 2.451 dolara, a na saslušanju prošlog meseca se izjasnio da nije kriv.

Hodžić i njegova supruga Sedina, takođe optužena, već dve decenije žive u SAD kao izbeglice, prema navodima iz optužnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track