ISIL OBJAVIO SPISAK ZA ODSTREL: Pobićemo sve ove zvaničnike Pentagona!
Foto: Rojters

Nove pretnje

ISIL OBJAVIO SPISAK ZA ODSTREL: Pobićemo sve ove zvaničnike Pentagona!

Planeta -
Grupa islamista koja sebe naziva Divizijom hakera ISIL saopštila je da su pripadnici vojske SAD koji su na spisku učestvovali u američkim misijama protiv te terorističke organizacije

VAŠINGTON - Američki Pentagon objavio je da istražuje pretnje koje je preko interneta Islamska država (ISIL), navodno, uputila grupi od oko stotinu američkih vojnih zvaničnika.

Spisak njihovih imena i adresa je objavljen na jednom veb-sajtu koji je povezan sa ISIL, a upućen je i poziv da oni budu ubijeni, preneo je danas BBC. ISIL je navela da je do informacija došla hakujući servere i baze podataka, ali američki zvaničnici su saopštili da je većina tih podataka dostupna javno.

Američki bezbednosni izvor rekao je za BBC da su kontaktirali sa osobama sa spiska.

Grupa islamista koja sebe naziva Divizijom hakera ISIL saopštila je da su pripadnici vojske SAD koji su na spisku učestvovali u američkim misijama protiv te terorističke organizacije, navodi BBC. Grupa je pozvala svoje sledbenike u SAD da "načine finalni korak" i da se "obračunaju sa" onima koji su na listi.

Američki vojni zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je američkim medijima da ne može da potvrdi validnost informacija, ali da je u toku istraga.SAD i njihovi saveznici od septembra izvode vazdušne udare protiv ekstremista ISIL u Siriji i Iraku, podsetio je BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track