(VIDEO) PRVI SNIMCI LUBICOVE OBUKE: 5 dugih minuta putnici vrištali znajući da idu u smrt!
Foto: Printscreen Yt

Istraga

(VIDEO) PRVI SNIMCI LUBICOVE OBUKE: 5 dugih minuta putnici vrištali znajući da idu u smrt!

Planeta -
Na snimku treninga vidimo 20-godišnjeg Lubitca kako uči da pilotira na jedrilici, kako se smeje dok uzleće i krstari nebom nad Nemačkom

BERLIN - Na internetu je osvanuo snimak pilotske obuke Andreasa Lubica, kopilota kobnog leta "Džerman vingsa" osumnjičen da je sebe i 149 putnika i članova posade namerno poslao u smrt.

Na snimku treninga vidimo 20-godišnjeg Lubitca kako uči da pilotira na jedrilici, kako se smeje dok uzleće i krstari nebom nad Nemačkom. Snimak su lansirali britanski mediji, a nemački otkrivaju da je Lubic verojatno bolovao od odvajanja mrežnjače oka - bolesti koja bi mu verovatno prekinula letačku karijeru.

Iako se isprva smatralo da putnici do kraja nisu bili svesni da su u smrtnoj opasnosti, audio-snimak iz crne kutije otkriva da su čitavih pet minuta vrištali u panici dok je kapetan Patrik Zondenhajmer prvo molio, a potom vikao na Lubica da ga pusti u kabinu. Nesrećni čovek, inače otac dvoje dece (3 i 6), udarao je u zaključana vrata kokpita, a zatim pokušao sekirom da ih razvali. U pozadini se čuje kako putnici vrište u agoniji.

Lubic sve vreme nije rekao ni reč.

Prethodno je razgovarao sa Zondenhajmerov i na njegovo naređenje da počne da se priprema za sletanje prokomentarisao je "nadajmo se" i "već ćemo videti".

Lokalni nemački mediji izvetavaju da su Lubic i njegova devojka, profesorka matematije Katrin Goldbah, imali problema. Ona je navodno rekla svom razredu da će "postati majka", što znači da je možda nosila njegovo dete.

Pilotova baka: Unuk mi je mrtav zbog idiota!

Baka pilota Patrika Zondenhajmera, Marijana, rekla je da je njen unuk još kao dečak sanjao o tome da postane pilot kada odraste. Unesrećena starica kaže da više ne može da gleda vesti o nesreći.

"Unuk mi je mrtav zbog idiota koji je to napravio celom letu i ubio toliko ljudi. Jednostavno ne mogu da razumem. Kako je mogao da to uradi?", žali baka, prenosi Dejli miror.

http://www.youtube.com/watch?v=svGNo0OevJg

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track