MASOVNO TROVANJE NA STANFORDU: Povučena štreberka sipala kolegama u vodu otrovnu hemikaliju!
Foto: Shutter

Ispod mire...

MASOVNO TROVANJE NA STANFORDU: Povučena štreberka sipala kolegama u vodu otrovnu hemikaliju!

Planeta -
Sjangju Oujang, uzorna, nagrađivana i stidljiva studentkinja, nikad nije imala dečka i zavidela je drugim kolegnicama na tome

STANFORD - Studentkinja biologije iz Singapura uhapšena je na Univerzitetu u Stanfordu zato što je mesecima trovala kolege otrovnom hemikalijom.

Sjangju Oujang (26), koja u SAD studira zahvaljujući prestižnoj državnoj stipendiji, još od septembra prošle godine sipala je kolegama na katedri za istraživanje raka u vodu paraformaldehid, opasnu hemikaliju koja može da izazove i smrt.

Jedna njena žrtva ispričala je istažiteljima da Oujangova "nikad nije imala dečka i zavidela je devojkama koje ga imaju". Kolege kažu da je stidljiva i nesigurna i da ni u snu ne bi pomislili da je kadra da tako nešto radi. A slučaj je počeo da se odmotava kad je jedna studentkinja otpila iz svoje flašice, uhvatila se za grlo i vrisnula: "Neko pokušava da me ubije!"

"Istog trenutka sam osetila kako me peku usta i grlo. Potekle su mi suze i oči su mi pocrvenele. Grlo me tako peklo da nisam ni vodu mogla da progutam", ispričala je druga žrtva.

Kampus Stanforda: Studenti su u šoku jer je Oujangova bila povučena i uzorna studentkinja (Foto: Reuters)
Kampus Stanforda: Studenti su u šoku jer je Oujangova bila povučena i uzorna studentkinja (Foto: Reuters)

Oujangova je priznala šta je radila i dodala da je i u svoju vodu sipala tu hemikaliju.

"Zaista mi je žao što se to dogodilo, ali stvarno nisam nikome htela da naškodim. To je bio moj poziv u pomoć", rekla je. I njen otac je u šoku.

"Strašno, da sam znao u kakvom je stanju, sigurno bio je poslao na lečenje", rekao je zapanjeni čovek.

Sjangju Oujang je odmah izbačena s fakulteta i optužena je za trovanje četvoro kolega. Kazna za to krivično delo je 2 do 8 godina zatvora, a očekuje se da će odbranu zasnovati na neuračunljivosti.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track