BRUKA I SRAMOTA: Edi Rama i Hašim Tači počasni građani Ulcinja
Foto: RTCG

Zadužili Crnogorce

BRUKA I SRAMOTA: Edi Rama i Hašim Tači počasni građani Ulcinja

Planeta -
Prosrpske partije proglašenje Rame i Tačija za počasne građane Ulcinja smatraju "provokacijom" i pitaju se čime su tako priznanje zaslužili albanski i kosovski zvaničnik

PODGORICA - Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas ispred zgrade opštine u Ulcinju i pozdravilo dolazak albanskog premijera Edija Rame i kosovskog vicepremijera Hašima Tačija koji su proglašeni počasnim građanima tog crnogorskog primorskog grada.

Ulcinj danas slavi Dan opštine, a svečanoj sednici, pored Rame i Tačija, prisustvuje i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, preneo je portal "Ul-info".

Odluku o proglašenju Rame i Tačija za počasne građane doneo je predsednik opštine Fatmir Đeka nakon konsultacija sa albanskim nacionlanim partijama. Ovaj gest čelnika ulcinjske opštine kritikovali su i Đekini partneri u lokalnoj vlasti koji smatraju da je odluku trebalo doneti u konsultaciji sa gradskom skupštinom.

Funkcioner Gradajnskog pokreta "Ujedinjena reformska akcija" Dritan Abazović smatra da je odluka "politička", da "nisu utvrđeni kriterijumi za nominaciju", i da se "ovako osetljivim stvarima moralo pristupiti sa mnogo više opreza".

Prosrpske partije proglašenje Rame i Tačija za počasne građane Ulcinja smatraju "provokacijom" i pitaju se čime su tako priznanje zaslužili albanski i kosovski zvaničnik.

Gradsku vlast u Ulcinju čine albanske partije i odbornici Građanskog pokreta URA, dok je vladajuća na državnom nivou, Demokratska partija socijalista (DPS), u opoziciji. Ulcinj je najužniji crnogorski grad u bližini granice sa Albanijom i pretežno nastanjen Albancima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja