SRCE DA TI PREPUKNE: Još jedna devojčica podigla ruke u znak predaje pred kamerom
Foto: AP

Radnik Crvenog krsta objavio fotografiju

SRCE DA TI PREPUKNE: Još jedna devojčica podigla ruke u znak predaje pred kamerom

Planeta -
Druga devojčica fotografisana je u jednom jordanskom izbegličkom kampu, u novembru prošle godine, a fotograf je shvatio koliko je bila uplašena tek pošto je uzeo da obrađuje fotografiju

LONDON - Nakon fotografije na kojoj jedna četvorogodišnja devojčica iz Sirije podiže ruke u znak predaje pred kamerom fotografa, radnik Crvenog krsta objavio je fotografiju druge devojčice koja "se predaje" jer je od kamere mislila da je pištolj.

Druga devojčica fotografisana je u jednom jordanskom izbegličkom kampu, u novembru prošle godine, a fotograf je shvatio koliko je bila uplašena tek pošto je uzeo da obrađuje fotografiju, piše "Dejli mejl".

FOTOGRAFIJU MOŽETE POGLEDATI OVDE

U izjavi za britanski list, Rene Šulthof je rekao da je devojčica bila toliko uplašena od njegove kamere da je "podigla ruke u znak predaje jer je mislila da je reč o oružju"."Bio sam šokiran njenom reakcijom, strahom i videvši je kako plače...To je tragedija za ovu mladu generaciju", kazao je Šulthof.

Prema podacima Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), devojčica je jedna od 17.000 izbeglica koje žive u kampu Azrak, koje su tu potražile utočište od brutalnog rata koji potresa Siriju više od četiri godine.Njena fotografija pojavila se nakon slične fotografije jedne sirijske devojčice, snimljene prošle godine, koja je "slomila milione srca" kada je podigla ruke u znak predaje pred objektivom kamermana Osmana Sagirlija.

"Mejl onlajn" je juče ekskluzivno objavio da bi četvorogodišnja Adi Hudea sada mogla biti u rukama Al Kaide pošto je njena porodica napustila izbeglički kamp Atmeh u Idlibu.Ona, njena majka i troje rođaka živeli su u sirijskom kampu, otkako je otac devojčice ubijen u masakru u Hami 2012. Prema nedavnom izveštaju UNHCR, veliki broj Sirijaca potražio je utočišcte u Jordanu ovog meseca.Oko 250 Sirijaca prelazi granicu svakog dana, a za samo četiri dana do 18. marta više od 1.000 prešlo je u Jordan.Izbeglice u najvećem broju dolaze iz grada Alepa, na severu, i grada Dare, na jugu Sirije, koji se graniči sa Jordanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track