ŠAPIRO ODGOVORIO ZEMANU: Žalim što sam uvredio predsednika, moja vrata ostaju otvorena
Foto: Printscreen Yt

Utuk na utuk

ŠAPIRO ODGOVORIO ZEMANU: Žalim što sam uvredio predsednika, moja vrata ostaju otvorena

Planeta -
Očekivao bih ipak da neko ko tvrdi da ceni razgovore bez okolišanja oceni moju iskrenost, pravda se američki ambasador

PRAG - Američki ambasador u Pragu Endrju Šapiro reagovao je na izjavu predsednika Češke da su vrata predsedničke palate Hradčani u Pragu zatvorena za njega i poručio da će njegova vrata ostati otvorena za Miloša Zemana.

Zeman je zatvorio vrata Šapiru zato što je američki ambasador dao sebi za pravo da ga kritikuje zbog toga što će prisustvovati svečanoj proslavi 70. godišnjice pobede nad fašizmom ju Moskvi.

"Ne mogu da zamislim da češki ambasador u Vašingtonu govori američkom predsedniku kuda da putuje. Nemam nameru da s bilo kojim ambasadorom pričam o planiranju svojih putovanja u inostranstvo", naglasio je Zeman.

Šapiro je istakao da mu je žao što je toliko pogodio predsednika Češke, preneo je češki internet dnevnik Parlamentnji listi.

"Žao mi je što je moja izjava predsednika Zemana uvredila. Očekivao bih ipak da neko ko tvrdi da ceni razgovore bez okolišanja oceni moju iskrenost. Cenim dobre poslovne odnose sa svakim i želim da zna da će mu moja vrata ostati otvorena", poručio je Zemanu Šapiro u saopštenju, pošto uskršnje praznike provodi u SAD.

Šapiro je ambasador u Češkoj tek odnedavno, od jeseni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track