Možete li da pogodite šta je na ovim fotografijama?
Foto: Profimedia

NEVEROVATNI PRIZORI

Možete li da pogodite šta je na ovim fotografijama?

Planeta -
Delovi naše planete koji su delo ljudskih ruku su, posmatrani iz svemira, gotovo jednako neverovatni kao prirodni Zemljini ukrasi. Možete li da pogodite šta vidite na ovim fotografijama?

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.

Umetnik Bendžamin Grant upotrebio je Google Earth kako bi prikazao na nešto drugačiji način kako su ljudi oblikovali planetu.

Fotografije prikazuju metropole onakve kakve nikada ranije nismo imali priliku da vidimo - ulice industrijske zone Tokija izgledaju kao kompjuterske igre memorije, australijske šume i ruke podsećaju na prikaz nervnih završetaka, a ovo je retka prilika da vidimo kako zaista izgleda Amazonija nakon što su počne brojne šume.

Dok je otkrivao ove zanimljive prizore, Grant se koncentrisao pre svega na pitanja zaštite životne sredine ne bi li pokazao svetu šta je sve ljudska ruka učinila. Iako je, naizgled, reč o očaravajućim prizorima, oni pričaju jednu tužnu priču - priču o ruci koja polako uništava svoj dom.

Sa sajta National Geographic preporučujemo vam još:Zanimljivi običaji: Uskršnji "rat" u Grčkoj (VIDEO)PRELEPA I BEZ FARBANjA: 5 ptičjih jaja koje je ukrasila prirodaVažna poruka stanovnicima veličanstvene ZemljePrašume se uništavaju, ali Zemlja postaje zelenija! Kako?U Kazahstanu primećen misteriozan crni krug na nebu (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja