FBI ZATAŠKAO ULOGU SAUDIJACA U NAPADU: Šok optužbe za prikrivanje informacija o 11. septembru!
Foto: Profimedia

Strašno

FBI ZATAŠKAO ULOGU SAUDIJACA U NAPADU: Šok optužbe za prikrivanje informacija o 11. septembru!

Planeta -
Ćerka Esama Gazavija, bivšeg savetnika kralja Saudijske Arabije, sa mužem pobegla s Floride neposredno pre razaranja u Americi, a istražitelji znali da se viđala sa organizatorima napada

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) optužen je da je zataškao da je Saudijska Arabija, inače najveća saveznica Amerike na Bliskom istoku, imala veze s terorističkim napadom na SAD 11. septembra 2001, piše britanski Dejli mejl.Naime, neposredno pre tragedije u kojoj je stradalo oko 3.000 ljudi jedna saudijska porodica povezana sa ekstremistima Al Kaide pobegla je iz svoje vile na Floridi, a istražitelji FBI kasnije su odbili da vode istragu o njima. Tada su govorili da nema dovoljno dokaza koji bi potkrepili tvrdnje da oni imaju veze sa napadom. Veza sa Bin Ladenom Međutim, sada je otkriveno da je Anud el Hiji, ćerka vlasnika vile na Floridi Esama Gazavija, inače bivšeg savetnika saudijskog kralja, bila povezana s ljudima koji su kasnije izveli napad na SAD. Pored toga, tvrdi se i da je i sam Gazavi tokom službe bio povezan s nekadašnjim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom i da je preko njega Saudijska Arabija finansirala tu ekstremističku organizaciju.Gazavijeva ćerka je u avgustu 2001. s mužem napustila Ameriku, što je iznenadilo njihove komšije s obzirom na to da je par tu živeo šest godina.Oni su za sobom ostavili automobile i sve stvari, a iako je to bilo sumnjivo, porodica nije istraživana. Anud se nekoliko godina kasnije čak vratila u SAD da bi prodala vilu. Trebalo je da prođe 14 godina kako bi se obelodanilo da je ona baš u tom objektu ugošćavala i direktne organizatore napada Muhameda Ata, Marvana el Šehija i Zijada Jaraha.Nejasni dokazi U izveštaju FBI iz 2001. navedeno je da su dokazi o učešću porodice Gazavija u napadu nejasni, a kada je kasnije ispitivan istražitelj koji je sastavio taj dokument, on nije mogao da objasni svoj postupak.

UŽAS Ekstremisti IS ponovo zapretili svakom građaninu SAD ISLAMISTI: SPALIĆEMO AMERIKUMilitanti Islamske države (IS) objavili su novi video kojim upozoravaju svakog Amerikanca na planeti da će „spaliti Ameriku“ i ponoviti ono što im se dogodilo 11. septembra 2001. U trenutku dok jedan zabrađeni islamista izgovara te reči, u njegovoj pozadini se prikazuju fotografije srušenih kula bliznakinja u Njujorku. Video nazvan „Spalićemo Ameriku“ poziva i druge koji podržavaju IS da napadnu SAD.- Osećaj sigurnosti koji imaju Amerikanci samo je fatamorgana - naveo je džihadista u snimku, u koji su ubačeni i neki od najkrvavijih zločina IS, poput obezglavljivanja američkog novinara Džejmsa Folija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track