(VIDEO) GLADNI I LJUTI NA VLAST: Dva demobilisana muslimana prete da će se živi spaliti u Sarajevu
Foto: Davorin Sekulić Klix.ba

Stigli na cilj

(VIDEO) GLADNI I LJUTI NA VLAST: Dva demobilisana muslimana prete da će se živi spaliti u Sarajevu

Planeta -
Šefik Muminović i Džemil Zahirović kažu da će se spaliti u znak protesta zbog nebrige države prema borcima, čije porodice gladuju

SARAJEVO - Demobilisani borci Armije BiH stigli su danas pešice iz Kladnja do Sarajeva i zaputili se pred zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u nameri da se javno spale, kao znak protesta zbog, kako poručuju, nebrige države prema veteranima, prenose lokalni mediji.

Policija im je oduzela benzin kojim su dvojica veterana nameravali da se spale pred sedištem federalne vlade ukoliko im vlasti ne pruže pomoć, navodi Dnevni avaz.

http://www.youtube.com/watch?v=dU4GTFlHao4

Zahirović je prethodno za portal Klix.ba potvrdio da su celu noć putovali i da nisu prihvatili brojne ponude da noće na putu do Sarajeva. Prema njegovim rečima, nisu nigde primili medicinsku pomoć iako se osećaju iscrpljeno od dugog pešačenja, uz napomenu da ih niko od vlasti nije kontaktirao i da ih i dalje ne shvataju ozbiljno.

Na samospaljivenje su se, kako objašnjavaju, odlučili u kao znak protesta zbog nebrige države prema borcima. Pomoć su, tvrde, trazili "jer su im porodice gladne i svi članovi bez bilo kakvog zaposlenja".

Iz Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida rata navode portalu da se njima niko nije najavio i da nemaju informaciju da li će resorni ministar Salko Bukvarević primiti dvojicu demobilisanih boraca.Ispred zgrade Vlade Federacije BiH povećan je broj policijskih snaga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track