KOLINDA PROZVALA PREMIJERA JER JE IGNORIŠE: Milanoviću, stavi interese države ispred ličnih!
Foto: Beta Obe

Čekala ga 40 minuta

KOLINDA PROZVALA PREMIJERA JER JE IGNORIŠE: Milanoviću, stavi interese države ispred ličnih!

Planeta -
Predsednica Hrvatske Kitarović šokirana što Zoran Milanović nije našao za shodno da dođe na sastanak s njom iako je zvanično pozvan

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović ponovo je ignorisao poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja smatra da su takvim ponašanjem lidera SDP u pitanje dovedene državne institucije i volja građana, pa mu je ona poručila da interese države stavi ispred ličnih.

Ni Milanović ni bilo ko drugi iz SDP nije se pojavio na Pantovčaku na sastanku sa šeficom države, koja je na razgovor o bitnim društvenim pitanjima pozvala čelnike parlamentarnih stranaka i predstavnike sindikata i poslodavaca. Grabar Kitarovićeva je poziv Milanoviću uputila krajem prošle sedmice, a za današnji nedolazak na sastanak kaže da je u normalnim civilizovanim držvama "sasvim nezamisliv".

"Time Milanović dovodi u pitanje institucije države kao i volju građana. Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred ličnih interesa i da počne odgovorno da obavlja dužnost predsednika vlade prema svim građanima Hrvatske", navela je Grabar Kitarovićeva. Građanima je, pak, poručila da će "i dalje raditi u njihovom interesukao predsednica svih građana", da će "i dalje brinuti o privrednom i socijalnom stanju države".

Podsetila je da je Mlanovića kao premijera pozvala na Pantovčak prvih dana po stupanju na dužnost predsednice, a na današnji sastanak kao lidera SDP. Međutim, dodala je, Milanović nije došao, niti je iko od njegovih saradnika nazvao i izvinio se zbog njegovog nedolaska, ili zatražio neki drugi termin.

"Što se tiče razloga nedolaska mogu samo zamisliti da ga je ili lična sujeta sprečila da normalno, odgovorno i uljudno obavlja svoje državničke dužnosti, ili, pak, da Milanović nema šta da kaže na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam šta je gore", kaže Grabar KItarovićeva.

Inače, hrvatska predsednica je danas na Pantovčaku razgovara s čelnikom Hrvatske demokrtaske zajednice (HDZ) Tomislavom Karamarkom, a narednih dana bi trebalo da primi i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja