POLJSKI BAJKERI PROTIV POLITIČARA: Putinovi Noćni vukovi proći će bezbedno kroz našu zemlju!
Foto: AP

Solidarnost

POLJSKI BAJKERI PROTIV POLITIČARA: Putinovi Noćni vukovi proći će bezbedno kroz našu zemlju!

Planeta -
Vozićemo s njima i pružićemo im svu bezbednost i gostoljubivost koju i oni nama pružaju kad god vozimo po Rusiji, kaže vođa poljskih bajkera Viktor Vegržin

VARŠAVA - Udruženje poljskih bajkera zaklelo se da će svojim ruskim kolegama "Noćnim vukovima" omogućiti da se bezbedno provezu kroz Poljsku u okviru moto-krosa kojim obeležavaju 70. godina pobede nad fašističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Na tradicionalnom godišnjem skupu u manastiru Jasna gora u Čenstohovi na jugu Poljske, na kojem se otvara sezona motociklizma, poljski bajkeri su usvojili rezoluciju s odlukom da će "Noćnim vukovima" uživati "bezbednosti i gostoljubivost" na tlu Poljske, objavio je vođa bajkerskog kluba "Katin rejd" Viktor Vegržin.

"Danas, kad su funkcioneri po poljskim novinama i telefizijama proširili lažne informacije i izazvali bes bez presedana u poljskoj tradiciji protiv ruskih motociklista koji dolaze kao gosti, bukvalno pozivajući na fizičko nasilje protiv njih, mi objavljujemo: ruski motociklisti će se kroz Poljsku provesti bezbedno", izjavio je Vergžin.

"Bojkot, ili još gore napad na ruske bajkere, je nešto protiv naše kulture, protiv poljskog morala... Nećemo dozvoliti nikakav avanturizam i omogućićemo im bezbedan prolazak i gostoprimstvo kakvo oni već 14 godina pružaju našim bajkerima kad putuju na istok", kaže Vergžin.

Bajkeri su jednoglasno usvojili rezoluciju i saopštili da će dočekati "Noćne vukove" 27. aprila na graničnom prelazu u Terespolju i da će ih pratiti na vožnji kroz Poljsku..

Ruski bajkeri kreću 25. aprila na moto-kroz zato što je tog dana 1945. sovjetska Crvena armija zatvorila prsten oko fašističkog Berlina. Bajkeri će proći put dug više od 6.000 kilometara, na relaciji: Moskva-Minsk-Brest-Vroclav, Brno-Bratislava, Beč-Minhen-Prag-Targau-Karlshorst-Berlin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track