VIŠE NEMA TAJNE: Detaljan pregled crnih kutija, otkrio istinu o padu Džermanvingsa!
Foto: AP

Stigli zvanični izveštaji

VIŠE NEMA TAJNE: Detaljan pregled crnih kutija, otkrio istinu o padu Džermanvingsa!

Planeta -
Dobrindt je najavio probni let rutom kojom je leteo unesrećeni avion Džermanvingsa kako bi se razjasnila preostala pitanja. Među njima su i snimljeni zvukovi za koje nije pronađeno objašnjenje na uređaju za registrovanje podataka

BERLIN - Detaljni pregled dveju crnih kutija iz aviona Džermanvingsa koji se pre mesec dana srušio u francuskim Alpima jasno dokazuju da je kopilot namerno srušio letelicu, izjavio je u sredu nemački ministar saobraćaja Aleksandar Dobrindt.

Sad je savršeno jasno da je 27-godišnji kopilot Andreas Lubic namerno aktivirao komande, izjavio je Dobrindt na sastanku parlamentarnog odbora za saobraćaj u Berlinu.

Lubic je namestio brzinu i smer

I uređaj za snimanje zvuka kao i uređaj za registrovanje podataka o letu "uverljivo ukazuju" na njegovu kompetentnost i prisebnost, rekao je ministar.

Dobrindt je najavio probni let rutom kojom je leteo unesrećeni avion Džermanvingsa kako bi se razjasnila preostala pitanja. Među njima su i snimljeni zvukovi za koje nije pronađeno objašnjenje na uređaju za registrovanje podataka.

"Relativno brzo" biće objavljeno privremeni izveštaj o letu, s nekoliko sedmica zakašnjenja, ali u propisanom roku od godinu dana, rekao je ministar.

Dobrindt je zajedno s Karstenom Sporom, predsednikom Lufthanze, podneo izveštaj parlamentarnom odboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track