(VIDEO) JAČI OD SMRTI: Bebac od četiri meseca posle 22 sata izvučen živ iz ruševina u Nepalu
Foto: Printscreen Yt

Preživeli zemljotres

(VIDEO) JAČI OD SMRTI: Bebac od četiri meseca posle 22 sata izvučen živ iz ruševina u Nepalu

Planeta -
Maleni Sorit povređen iako ga je cela kuća zatrpala, a drugi spaseni dečak (15 godina) je zadržan u bolnici

KATMANDU - Četvoromesečna beba i 15-godišnji dečak izvučeni su živi iz ruševina u Nepalu, zemlji koju je 25. aprila pogodio snažan zemljotres i odneo više od 5.000 života..

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Majušno i prašinom prekriveno lice Sorita Avala ukazalo se u gomili šuta u gradiću istočno od Katmandua, koji su spasioci žurno otkopavali. Dečačićev otac golim rukama je pokušavao da raščisti ruševine kuće, u kojoj je beba bila ostala tokom zemljotresa. Nesrećnog čoveka već je napustila nada kad je čuo slabašan plač, pa je dozvao vojnike.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Na sreću, maleni je nepovređen iako je 22 sata proveo u ruševinama. Od noćne hladnoće čuvao ga je šal, u koji je bio umotan.

http://www.youtube.com/watch?v=HtTefO-Xrvw

A pet dana posle katastrofalnog zemljotresa, tim američkih spasilaca izvukao je iz ruševina jedne zgrade u Katmanduu, 15. godišnjeg dečaka, koji je još živ. Amerikanci su pretraživali jedno dugo mesto, kada ih je jedan nepalski tim obavestio da je jedan dečak živ zarobljen u obližnjoj zgradi, preneo je AP.

Spasilački timovi su nastavili sa teškim radom, po kiši, tražeći preživele u ruševinama, posle teškog zemljotresa u Nepalu, ali vlasti smatraju da su šanse da se pronađe još preživelih sumorne, kako se broj mrtvih popeo skoro na 5.500. Jedan predstavnik nepalskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da broj mrtvih iznosi 5.489, kao i da je 11.000 ranjenih, samo u Nepalu. U susednoj Indiji i Tibetu ima više od 80 poginulih.

Prema podacima UN 600.000 kuća je porušeno ili oštećeno. Zemljotresom je pogođeno oko osam miliona ljudi, a najmanje za dva miliona potrebni su šatori, voda, hrana i lekovi, u naredna tri meseca.

Premijer Sušil Koirala je rekao za Rojters da bi broj pogunulih mogao da dostigne 10.000 u konačnom bilansu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track