Najnovije vesti

VIDEO GRAĐANI U PANICI: Vojni avioni iznad Slovenije bacali sumnjive pakete
Foto: Printskrin YT

Tražili objašnjenje od vlasti

VIDEO GRAĐANI U PANICI: Vojni avioni iznad Slovenije bacali sumnjive pakete

Planeta
00:00h
Neki od meštana su digli paniku jer su avioni iz vazduha u niskom letu izbacivali pakete, a zabeleženo je bilo i nekoliko skokova iz letelice u predvečerje

DIVAČA –  Na područiju mesta Divača u Sloveniji već nekoliko dana stanovnici posmatraju vojne transportne avione kako preleću njihovo mesto. Neki od meštana su digli paniku jer su avioni iz vazduha u niskom letu izbacivali pakete, a zabeleženo je bilo i nekoliko skokova.

Međutim zvanične vlasti su ubrzo umirile meštane, da nije u pitanju nikava teorija zavere već da je u pitanju obuka Logističke brigade Slovenačke vojske i 173. vazdušno-desantne brigade oružanih sanaga SAD (173rd Airborne Brigade Combat Team – 173. ABCT).

Upravo u utorak kada je snimak nastao u pitanju je bila obuka 60 padobranaca koji su svoju obučenost proverili na aerodromu Divača u intervalu od 14.30-18.30 časova I izveli dva skoka.

Slovenačka armija saopštila je da će obuka jednica za podršku obe armije trajati do 22. maja na područiju Postojne i Divače i da je obuka namenjena  nadgradnji međusobne saradnje dve vojske.

(Slovenske novice)

http://www.youtube.com/watch?v=xeOP1fl8vbg

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...