(VIDEO) SUPER DEKE IZA PLJAČKE VEKA: Tri penzionera opelješila trezor u srcu Londona!
Foto: Printscreen Yt

Bez starca...

(VIDEO) SUPER DEKE IZA PLJAČKE VEKA: Tri penzionera opelješila trezor u srcu Londona!

Planeta -
Trojica "veterana" imaju 67, 74 i 76 godina, a najmlađi od ukupno devetorice uhapšenih pljačkaša koji su u aprilu opljačkali Haton Garden ima 43 godine

LONDON - Čak trojica penzionera uhapšena su među devetoricom osumnjičenih da su početkom aprila počinili najveću pljačku u istoriji Velike Britanije - ukrali su više od 200 miliona funti vredne dragulje iz trezora Haton Garden u srcu Londona.

Ta trojica uhapšenih stara su 67, 74 i 76 godina, a ispostavilo se da je najmlađi član bande imao 43 godine! Pohapšeni su tokom racije na 12 lokacija u kojoj je učestvovalo više od 200 policajaca, a kod njih je nađen deo plena.

Jedan od uhapšenih je i Hju Dojl (48), vodoinstalater iz severnog Londona, piše Ivning standard.

U međuvremenu se saznalo kako je pljačka izvedena: Provalnici su se sakrili u zgradi, onesposobili lift i kroz rupu za lift spustili se do trezora u podrumu, čiji su betonski zdi probušili industrijskom bušilicom "Hilti DD350".

Što je još luđe, policija je priznala da se tokom pljačke uključio alarm, ali dežurni policajci nisu reagovali!

Pljačkaši su upali u trezor 2. aprila i imali su puna četiri dana da ležerno iznesu sve što su hteli, a provala je otkrivena tek u utorak 7. aprila, posle produženog uskršnjeg vikenda.

http://www.youtube.com/watch?v=Bah24XmFBVA
(Dejli miror, Worldstar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track