ŽRTVA KORUMPIRANIH POLITIČARA: Pronađeno obezglavljeno telo brazilskog novinara!
Foto: Printscreen Yt

Varvarski čin

ŽRTVA KORUMPIRANIH POLITIČARA: Pronađeno obezglavljeno telo brazilskog novinara!

Planeta -
Ruke su mu bile vezane na leđa a na telo je bilo tragova torture", rekao je predstavnik polcije, dodajući da je ubistvo najverovatnije motivisano nedavnim Meckerovim istragama dečje prostitucije i trgovine droge

SAO PAOLO - Obezglavljeno telo brazilskog novinara i poznatog blogera Evanija Žozea Meckera (67), poznatog po kritici korumpiranih političara, pronađeno je u ruralnoj oblasti jugoistočne države Minas Žerais, saopštila je danas lokalna policija.

Meckerov nestanak prijavljen je pet dana pre nego što je njegovo telo pronađeno u blizini grada Padre Paraiso u jednoj od najsiromašnijih oblasti Brazila, preneo je AP.

"Ruke su mu bile vezane na leđa a na telo je bilo tragova torture", rekao je predstavnik polcije, dodajući da je ubistvo najverovatnije motivisano nedavnim Meckerovim istragama dečje prostitucije i trgovine droge.

U blizini njegovog tela, pronađena su njegova lična dokumenta, kreditne kartice i isprave. Prema rečima neimenovanog policajca, policija razmatra i mogućnost da je u pitanju možda i zločin iz strasti, ali nije dao nikakve detalje.

"To je varvarski čin koji je šokirao Minas Žerais i celokupan Brazil", rekao je u telefonskoj izjavi Kerison Lopeš, predsednik Saveza novinara Brazila. Koordinator njujorškog Komiteta za zaštitu novinara Karlos Laurija, rekao je u telefonskoj izjavi da je od 2011. godine ubijeno najmanje 14 brazilskih novinara "zbog onog što su pisali, čime je Brazil postao veoma opasna zemlja po rad novinara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track