ALARMANTNO: Džihadisti IS kupuju nuklearke
Foto: Profimedia

Islamska država sprema se za atomski sukob

ALARMANTNO: Džihadisti IS kupuju nuklearke

Planeta -
Teroristi imaju milijarde dolara i rešili su da od pakistanskih zvaničnika kupe nuklearno oružje

DAMASK - Teroristi Islamske države blizu su kupovine nuklearne bombe od Pakistana, tvrde džihadisti u svom propagandnom magazinu Dabik.Tu atomsku bombu oni bi zatim prokrijumčarili do SAD, piše Dejli mejl.Savršena olujaU tekstu sa naslovom „Savršena oluja“, koji je za Dabik napisao britanski talac Džon Kentli, navodi se da je ovaj scenario realniji danas nego pre godinu dana.- Islamska država u banci ima milijarde dolara i lako može da kupi nuklearnu bombu preko dilera oružja povezanih sa korumpiranim zvaničnicima u Pakistanu. Možda je ovakav scenario teško zamisliti, ali toga se plaše sve zapadne obaveštajne službe jer je vrlo verovatan - piše Kentli.On dodaje da bi umesto nuklearke mogli da upotrebe i stotine tona eksploziva.- Islamska država ne krije da namerava da napadne Ameriku na njenoj teritoriji i to neće biti dvojica mudžahedina koji će pobiti 12 ljudi. Oni će nastojati da urade nešto veliko, nešto zbog čega bi svaka ranija operacija izgledala beznačajno - objašnjava Kentli.Širi se kao požarŠto im se više grupa pridružuje, veće su šanse da će izvesti nešto epskih razmera.- Budući da se teritorija IS širi preko kao šumski požar koji nije lokalizovan, samo je pitanje vremena kada će stići do zapada - piše u tekstu.

Džon KentliTALAC PIŠE PROPAGANDUInače, foto-reporter Džon Kentli bio je talac Islamske države više od dve godine, a u poslednje vreme se pojavljuje na mnogim propagandnim video-snimcima džihadista i piše tekstove za njih.

ObamaBITKA NIJE IZGUBLJENAPredsednik SAD Barak Obama izrazio je uverenje da bitka protiv Islamske države nije izgubljena uprkos napredovanju te terorističke organizacije u Siriji i Iraku.- Ne, ne mislim da smo izgubili. Islamska država znatno je potisnuta i kurdske snage su učinile veliki napredak - rekao je Obama u intervjuu koji je dao u četvrtak, pre nego što je objavljeno da su džihadisti zauzeli grad Palmir u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track