KRALJEVI ZARATILI ZBOG ZEMLJE KOD SRBIJE: Igra prestola nepostojećih država!

Oni su ozbiljni

KRALJEVI ZARATILI ZBOG ZEMLJE KOD SRBIJE: Igra prestola nepostojećih država!

Planeta -
Hit: Pjotr Vavžinkijevič, vladar Enklave, smeštene između Slovenije i Hrvatske, hoće da premesti svoju „kraljevinu“ na među Hrvatske i Srbije, ali tamo je već izvesna Celestinija

BEOGRAD - Poljak Pjotr Vavžinkijevič, kralj nepriznate kraljevine Enklave, proglašene na granici između Slovenije i Hrvatske, navukao je na sebe gnev Endrea Joša (39), inače Mađara i čoveka koji je na sličan način, na ničijoj zemlji, na međi Srbije i Hrvatske, proglasio zemlju Celestiniju.Naime, Vavžinkijevič ili kralj Enklav I, kako se naziva, morao je da pomeri svoju zemlju nakon što je slovenačka vlada odlučila da oblast Enklave više nije ničija teritorija, već da pripada njoj.Turista kao vođaIz tog razloga Poljak, koji je inače kao turista u aprilu došao u Sloveniju i odlučio da se tu skući, odlučio je da kraljevinu smesti ni na čiju zemlju, na međi Hrvatske i Srbije. Međutim, tad je naišao na problem - na toj teritoriji već je proglašena kraljevina Celestinija, a njen ministar spoljnih poslova Endre Još naglasio je da je spreman da svoju zemlju brani po svaku cenu.- Strašno je kad neko ne poštuje zakone i pravila. Ovaj rat neće podrazumevati puške i bombe, ali ako oni pokušaju da se nasele ovde, spremni smo da im uništimo planove. Očigledno je da je ta Enklava samo loša šala - upozorio je Još kralja Enklava I i njegove sledbenike i otkrio da je Celestinija proglašena 24. aprila, a da je dva dana kasnije hrvatskoj i srpskoj vladi poslata deklaracija u kojoj su one obaveštene o zauzimanju te oblasti.- Pokušali smo da kontaktiramo sa ljudima iz Enklave, ali oni očigledno ne žele da sarađuju. Mi smo ovde došli prvi i imamo dokumente koji to dokazuju. Naše tvrdnje su jedine legalne - istakao je Ros.Zdravo društvoInače, nije otkrio na koji način je uređena njegova zemlja na međi Hrvatske i Srbije, niti ko je njen vladar, ali je naglasio da se nada da će u budućnosti njegova zemlja privući više pažnje.- Imamo ljudstvo, ali još nemamo finansijska sredstva da se u potpunosti skrasimo, ali u potrazi smo za izvorom novca. Mi smo iz Mađarske, ali želimo i građane iz svih drugih krajeva sveta. Cilj nam je da imamo zdravo društvo, i fizički i mentalno. Nećemo sukobe sa gigantskim kompanijama, političkim partijama i drugim interesnim grupama - poručio je Ros.Enklava i Celestinija, čije ime vodi poreklo od reči koja znači „iz raja“, samo su neke od mikrodržava samoproglašenih na ničijim zemljama.

Lider Liberlenda... Vit Jedlička
Lider Liberlenda... Vit Jedlička

Čeh već zauzeo teritorijuPROGLASIO LIBERLENDKad je u pitanju proglašavanje država u oblastima koje predstavljaju ničiju zemlju, prvi je u žižu javnosti dospeo Čeh Vit Jedlička, koji je državu „organizovao“ na međi Srbije i Hrvatske. Ona obuhvata površinu od svega sedam kvadratnih kilometara, a leži na obalama Dunava, između Bačkog Monoštora i Zmajevca. Jedlička tvrdi da je njegova „država“ nastala u skladu s međunarodnim pravom, jer je na zemlji koju nisu tražile ni Srbija ni Hrvatska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track