OBAMA I MERKEL ODLUČNI: Sankcije Rusiji ostaju na snazi!
Foto: Reuters

Samit G7

OBAMA I MERKEL ODLUČNI: Sankcije Rusiji ostaju na snazi!

Planeta -
Predsednik SAD barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel saopštili su da sankcije Ruskoj Federaciji ostaju sve dok se ne implementira dogovor iz Minska

Predsednik SAD barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel saopštili su da sankcije Ruskoj Federaciji ostaju sve dok se ne implementira dogovor iz Minska.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk apelovao je danas na lidere okupljene na samitu G7 u Nemačkoj da budu ujedinjeni u pogledu održavanja sankcija koje su uvedene Rusiji zbog postupaka u Ukrajini.

Tusk, bivši poljski premijer, rekao je da je jedino pitanje koje se može postaviti to da li sankcije treba da budu još oštrije.

On je na konferenciji za novinare kazao da "svako ko hoće da počne debatu o režimu sankcija, može samo da razgovara o njihovom pooštravanju", navodi AP.

SAD i EU su uvele finansijske restrikcije ruskim kompanijama i pojedincima zbog podrške koju Rusija pruža proruskim snagama u istočnoj Ukrajini.

One i NATO tvrde da se ruski vojnici i vojna oprema nalaze u istočnoj Ukrajini, što Rusija negira.Tusk je rekao da bi samit u Bavarskoj mogao poslužiti za jačanje jedinstva G7 po pitanju politike sankcija.

(Tanjug/AFP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track