PROTEST U ZAGREBU: Milanović se sastao sa veteranima
Foto: Beta

Posle sukoba sa policijom

PROTEST U ZAGREBU: Milanović se sastao sa veteranima

Planeta -
I ovom sastanku, kao i prošlog ponedeljka, prisustvuju resorni ministar Predrag Matić i ministar odbrane Ante Kotromanović

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se po drugi put s predstavnicima veterana koji protestuju pred Ministarstvom skoro osam meseci.

Posle prošlonedeljnih sukoba sa policijom usledio je i prvi susret s premijerom, kada je dogovoreno da se razgovori nastave.

I ovom sastanku, kao i prošlog ponedeljka, prisustvuju resorni ministar Predrag Matić i ministar odbrane Ante Kotromanović.

Pored predstavnika veterana koji protestuju u šatoru pred Ministarstvom, na razgovor s premijerom došlo je i 60-ak predstavnika udruženja na državnom nivou.

Agencija Hina piše da se Milanović pri dolasku na sastanak pozdravio i rukovao s veteranima i poklonio kod slike Nevenke Topalušić koja je preminula prvih dana protesta. Razgovori su započeti prošlog ponedeljka pošto je, posle sukoba veterana u protestu sa policijom na Markovom trgu, Milanović primio njihove vođe.

Protest su počeli stopostotni invalidi Domovinskog rata prve grupe i veterani 20. oktobra prošle godine i neprekidno ga održavaju, tražeći rešavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra i njegovih saradnika kao i donošenje ustavnog zakona o pravima veterana i članova njihovih porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track