ŠALA KOJA JE ZAPALILA INTERNET: Merkelova kao Hajdi plesala za Obamu!
Foto: Fonet AP

Slika nemačke kancelarke i lidera SAD

ŠALA KOJA JE ZAPALILA INTERNET: Merkelova kao Hajdi plesala za Obamu!

Planeta -
Fotografija na kojoj šefica zvaničnog Berlina širi ruke pred američkim predsednikom tokom samita G7 u Nemačkoj doživela niz montaža na mrežama

BERLIN - Samit industrijski najrazvijenijih zemalja G7, koji se u nedelju i ponedeljak održao u Nemačkoj, izazvao je pažnju čitavog sveta, ali ne samo zbog gorućih svetskih tema o kojima su najmoćniji lideri današnjice raspravljali.Naime, tokom sastanka u ekskluzivnom planinskom bavarskom mestu Elmauu šefovi vlada i država sedam moćnih zemalja fotografisani su u najrazličitijim situacijama, a jedna, čiji su glavni akteri američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel, izazvala je posebno interesovanje ljudi u svakom delu planete. Reč je o trenucima kada su dvoje funkcionera razgovarali na klupi - Merkelova je fotografisana kako širi ruke pred Obamom, dok on sedi ispred nje u stilu opasnog momka. Fotografija je izazvala niz spekulacija o tome o čemu kancelarka govori svom kolegi i prijatelju, ali i mnogobrojne pošalice na račun funkcionera.

Angela kao Hajdi
Angela kao Hajdi

Tako su korisnici Tvitera, Fejsbuka, ali i drugih stranica interesantne poze Merkelove i Obame iskoristili da nju predstave kao junakinju iz knjige Hajdi, koja pleše za lidera Amerike. Takođe, na jednoj montaži ona je predstavljena kao lik Marije iz filma „Moje pesme, moji snovi“, a u drugoj je Obama glavni predmet pošalice, pa je zbog svoje poze u jednoj verziji postavljen da, umesto na klupi, sedi u udobnom džakuziju.

Kancelarka zabavlja Obamu
Kancelarka zabavlja Obamu

Pored toga, na jednoj montiranoj fotografiji raširene ruke Merkelove iskorišćene su za šalu po kojoj ona Obami govori: „Daj mami veliki zagrljaj“, ali i komentar: „Jednog dana, sine, sve ovo ovde će biti tvoje“.

Uživanje u džakuziju sa Bušom
Uživanje u džakuziju sa Bušom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track