TRAGEDIJA NA KRUZERU: Poslednjeg dana krstarenja muškarac skočio u more da spasi svoju devojku
Foto: Fejsbuk

Nije mogao da živi bez nje

TRAGEDIJA NA KRUZERU: Poslednjeg dana krstarenja muškarac skočio u more da spasi svoju devojku

Planeta -
Pol Rosington (30) i Kristen Šroder (26) su devojka i dečko iz Australije koji su poginuli u padu s kruzera, poslednjeg dana krstarenja. Pol, inače bolničar, skočio je za svojom devojkom, koja je pala s balkona u more

SIDNEJ - U pokušaju da je spasi, i sam je izgubio život, a njihova tela nisu nikada pronađena. Posada je primetila da ih nema tek kada je kruzer pristao u Sidnej, a snimci sigurnosnih kamera ispričale su tragičnu priču.

Kristen je pala s petog sprata palube, nakon što se popela preko ograde terase i skliznula. Za terasu se uspela držati oko 4 sekunde, nakon čega je pala i udarila u ogradu palube niže. Pol je odmah skočio iz kreveta i preko ograde za njom kako bi je spasio od davljenja. Njegov postupak policija je nazvala junačkim.

"Morao je da zna da će njegov skok verojatno biti fatalan", rekao je detektiv Majkl O'Kif. "Kada je Pol video da se okliznula skočio je odmah iz kreveta, a čim je skliznula, bez razmišljanja je skočio za njom u vodu. Njegovo junaštvo ne sme da prođe nezapaženo".

U istrazi su saznali i da je krstarenje bilo 'sve ili ništa' za vezu mladog para jer su imali mnogo problema. Sigurnosne kamere su ih snimile i kako se svađaju u kockarnici malo pre tragičnog događaja. Njihove smrti smatraju se nesrećnim slučajem, a policija kaže da Pol zaslužuje medalju za hrabrost.(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track