SAVETUJE I KIJEV: Petar Porošenko pozvao Tonija Blera da pomogne reforme u Ukrajini
Foto: Reuters

Univerzalni reformator

SAVETUJE I KIJEV: Petar Porošenko pozvao Tonija Blera da pomogne reforme u Ukrajini

Planeta -
Ukrajinski predsednik je pozvao je bivšeg britanskog premijera da bude savetnik za reformu javne administracije Ukrajine

Ukrajinski predsednik Petar porošenko pozvao je bivšeg britanskog premijera Tonija Blera da "podeli svoja iskustva" u okviru Međunarodnog savetodavnog reformskog veća za Ukrajinu.

Kako je naveno u službenom saopštenju, šef države je pozvao Blera da bude savetnik za reformu javne administracije u okviru pomenutog veća, koje radi pod nadzorom predsednika Ukrajine.

Nije navedeno da li je Bler prihvatio ponudu. Bivši britanski premijer je inače ranije osam godina radio kao izaslanik međunarodnog "Kvarteta za Bliski istok".

Njegov bankovni račun posebno je procvetao otkako je napustio Vestminstersku palatu, a svoje premijerske veze iskoristio je za uvećanje vlastitog kapitala tako što širom sveta nudi svoje savetodavne usluge, koje je krajem februara kupila i srpska vlada.

Bler je u prošlosti savetovao i Albaniju, Mongoliju, Ruandu i Kuvajt. Njegova "Afrička upravna inicijativa" neprofitno je sarađivala sa vladama Sijera Leonea, Liberije, Gvineje, Nigerije i Senegala. Na sebe je navukao veo kontroverze dok je savetovao predsednika Kazahstana, kao i tokom konsultovanja na projektu naftovoda koji je inicirao predsednik Azerbejdžana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track