PREKIPELO MU: Pacijent spalio svog doktora u liftu!
Foto: Profimedia

Ne zna se tačan motiv

PREKIPELO MU: Pacijent spalio svog doktora u liftu!

Planeta -
Vang je izvadio bočicu iz koje je poprskao doktora i odmah ga zapalio, a zatim pobegao čim su se vrata od lifta otvorila

NANING - Čovek koji je u terminalnoj fazi raka zapalio je svog doktora u kineskoj bolnici bez poznatog razloga.

Vang (37), koji ima dijagnozu retkog oblika raka grla već tri godine, ušao je u lift sa dr Tenom (54) kako bi otišli do njegove ordinacije u bolnici na "Guangxi medicinskom univerzitetu". Iznenada, Vang je izvadio bočicu iz koje je poprskao doktora i odmah ga zapalio, a zatim pobegao čim su se vrata od lifta otvorila.

Prestavljeni pacijenti koji su videli doktora u plamenu su odmah pozvali pomoć medicinsko osoblje i dr Ten je odveden na odeljenje intenzivne nege.

Policija i zaposleni su zajedno tragali i brzo pronašli Vanga koji se krio u podrumu bolnice. On je odmah priveden. Istraga o ovom slučaju je u toku, a motiv za napad još nije poznat.

"Dr Ten je zamenik direktora radioterapije i ima 30 godina iskustva u medicinskoj profesiji. Ozbiljne opekotine koje je zadobio su ga unakazile. 34 odsto njegovog tela je nagorelo, a 15 procenata tih povreda je veoma ozbiljno", kaže Tang Vei, podpredsednik bolnice i dodaje kako nikada nije dobio nikakvu primedbu od napadača niti je čuo da je bilo sukoba između njih, pa je ovaj napad sve iznenadio.

Očekuje se da će dr Ten biti kritično narednih 72 sata.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track