ISPLATIO MU SE DRON: Koalicija Edija Rame pobednik na lokalnim izborima u Albaniji
Foto: Printskrin

Učvrstio vlast

ISPLATIO MU SE DRON: Koalicija Edija Rame pobednik na lokalnim izborima u Albaniji

Planeta -
Vladajuća levičarska koalicija albanskog premijera Edija Rame pobedila je na lokalnim izborima u Albaniji, definitivni su rezultati koje je danas saopštila Centalna izborna komisija

TIRANA - Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova, levica je pobedila na izborima za 46 od 61 opštine ; u Albaniji.

"Ovi izbori dali su dodatni impuls za dalje napredovanje u reformama, koje je vladajuća koalicija već počela", rekao je večeras Edi Rama.

On je kazao da su okalni izbori, koji su održani u nedelju, bili "najslobodniji, najpošteniji i najbolji" koje je Albanija ikada imala u svojoj istoriji.

Gradonačelnik Tirane biće ponovo kandidat levice i bivši ministar Erion Veliadž, pošto je u glavnom gradu Albanije osvojio 53,6 odsto glasova, a njegov rival iz redova desnice, Halim Kosova, 39 odsto.

Pravo glasa u Albaniji ima 3,3 miliona ljudi koji su u nedelju pozvani da izaberu gradonačelnike za 61 opštinu i gotovo 1.600 opštinskih savetnika.

Albanska opozicija je po završetku glasanja izrazila protest zbog, kako navodi, niza neregularnosti, i pritisaka i pretnji kojima su bili izloženi glasači. Medjunarodni posmatrači, dali su, međutim, pozitivniju ocenu odvijanja izbora u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track