IZBEGLI SMRT: Dve grupe srpskih turista krenule iz Tunisa ka Srbiji
Foto: AP

Pokolj u Susu

IZBEGLI SMRT: Dve grupe srpskih turista krenule iz Tunisa ka Srbiji

Planeta -
Ne možemo da budemo sigurni da li je neko od naših građana, kojim slučajem, poginuo u napadu. Ne znamo da li su u tom trenutku bili na plaži. To je veliko turističko mesto. Ali ono što znamo, jeste da u hotelu, u kome se odigrao napad, nema naših turista, kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTE

TUNIS - U ovom trenutku nekoliko stotina naših građana nalazi se u Tunisu. Od toga, verovatno je polovina u Susu, a ostali u Hamametu, kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTE. Dve grupe srpskih turista kojima se danas završavalo letovanje u Tunisu bezbedno su krenuli ka Srbiji. Jedna grupa je već na aerodromu, a očekuje se da uskoro stigne i druga.

“Ne možemo da budemo sigurni da li je neko od naših građana, kojim slučajem, poginuo u napadu. Ne znamo da li su u tom trenutku bili na plaži. To je veliko turističko mesto. Ali ono što znamo, jeste da u hotelu, u kome se odigrao napad, nema naših turista. Ni jedna agencija nema taj hotel u ponudi - objašnjava Seničić.

On kaže da je Sus blokiran i da je u ovom trenutku teško doći do bilo kakvih informacija.- Na kratko smo stupili u kontakt sa čovekom sa lica mesta i zatražili od njega da prikupi informacije o svim turistima u Srbiji - kaže Seničić.

On objašnjava da dve turističke agencije iz Srbije najčešće rade Tunis, a to su “Sunline travel” i “Nomad”, koje takođe od svoji vodiča pokušavaju da prikupe informacije.

U turističkoj agenciji "Nomad" kažu da preko njih u Tunis otputovalo oko 30 ljudi.

- Kontaktirali smo vodiča koji nam je rekao da su svi naši građani dobro. Mi nemamo ni jedan hotel u ponudi koji se nalazi blizu mesta gde se odigrao teroristički napad - kažu u agenciji "Nomad".

Međutim, kako se nezvanično saznaje, građani koji treba da letuju u Tunisu već su počeli da otkazuju svoje aranžmane.

Ambasada: Nije bilo prijavljenih srpskih turista u napdanutom hotelu

U Ambasadi Srbije u Tunisu za "Blic" navode da za sada nema podataka o nacionalnosti ubijenih turista.

- U stalnom smo kontaktu sa MUP Tunisa, koje nam je saopštilo da je, prema dosadašnjim podacima, ubijeno 27 turista, dok je šestoro ranjeno. Nacionalnost žrtava nije poznata, ali ono što znamo jeste da u hotelima koji se nalaze i području napada nijedan srpski državljanin nije prijavio boravište.

U stalnom smo kontaktu sa agencijama "Sunline" i "Nomad travel", koje su organizovale turistički dolazak naših državljana u Tunis - rečeno je iz srpske ambasade u Tunisu.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track